Здравословните ползи от прием на спирулина


Здравословните ползи от прием на спирулина
Снимка: iStock

Спирулината е вид синьо-зелено водорасло, което расте както в сладководна, така и в солена вода. Майката природа е събрала в спирулината повече от 100 хранителни вещества, които са жизненоважни за човешкия организъм и така тези водорасли са обявени за супер храна. Спирулината е богат източник на хранителни вещества с концентрация по-голяма от всяка храна: зеленчуци, плодове, семена или билки и има многобройни ползи за човешкия организъм. Укрепва имунитета, пречиства, възстановява, подмладява и предпазва от болести.

Спирулината е 100% естествена, не съдържа консерванти и е лесно смилаема. Подходяща е за всички възрасти и е изключителна замяна на изкуствено произведените минерали и витамини. В спирулината се съдържат: 60% протеин, 13% важни витамини и минерали, от които човешкото тяло се нуждае ежедневно. Сред тях са: витамини В1, В2, В3, желязо, калций, калий, магнезий, манган и фосфор.

ЯЖТЕ ТЕЗИ ХРАНИ И ОТСЛАБВАЙТЕ

Интересно за спирулината е, че тя съдържа повече калций, фосфор и магнезий от млякото. Това я прави още по-ценна храна за хора, които имат непоносимост към лактоза. В нейната структура се съдържат всички незаменими аминокиселини в идеално съотношение. Единствено спирулината и майчиното мляко съдържат достатъчно количество линоленова киселина, която е важен участник в регулирането на хормоналната система на организма.

Друго предимство на спирулината са нейните противогъбични свойства. Отлично се справя с борбата срещу упоритата кандидата. Цианобактериите насърчават растежа на здрава бактериална флора в червата, което спира растежа и популацията на кандидата.

Тя има естествени антифламаторни свойства и действа превантивно срещу различни възпалителни процеси, също така се справя добре и срещу някои алергии и настинки.

Намалява риска от сърдечно съдови проблеми заради полезните и свойства да облекчава високото кръвно налягане и да понижава нивата на лошия LDL-холестерол в кръвта.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама