Тези хора НЕ трябва да ядат ябълки


Тези хора НЕ трябва да ядат ябълки
Снимка: iStock

Ябълките са опасни за хора със стомашно-чревни заболявания, гастрит и язва на стомаха или червата. Това заяви диетологът Олга Кораблева.

"Ябълката на празен стомах, както всяка кисела храна, може да причини подуване на корема, дразнене на лигавиците и обостряне на заболявания поради голямото количество груби фибри", каза тя.

Кораблева добави, че е възможно да се консумират печени ябълки. В процеса на топлинна обработка лимонената и ябълчената киселина в тях се разрушават, но остава пектинът, който има благоприятен ефект върху чревната функция.

Ако нямате такива здравословни проблеми, спокойно си хапвайте ябълки, тъй като са много полезни. Те са богат източник на фитохимикали – антиоксиданти, които се борят със свободните радикали и състаряващите ни влияния от околната среда. Благодарение на пектина в тях, помагат за понижаване нивото на лошия (LDL) холестерол. Ябълките са чудесен помощник при отслабване, защото високото съдържание на фибри подпомага по-доброто храносмилане. Има изследвания, резултатите от които сочат, че дори консумацията на 1 ябълка дневно ще ни помогне да отслабнем.

НАУЧЕТЕ ТУК ОЩЕ ПОЛЗИ ОТ ЯБЪЛКИТЕ

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама