Тези напитки са най-мощното средство за пречистване от токсини


Тези напитки са най-мощното средство за пречистване от токсини
Снимка: iStock

Консумацията на нездравословна храна, алкохол и безалкохолни са само малка част от виновниците за напълняването и натрупването на токсини в тялото. Честото преяждане зарежда организма ни с канцерогени, захар и други вредни вещества, които определено не са от полза за здравето ни. Липсата на навика ежедневно да се храним здравословно или периодично да вмъкваме дни на гладуване в режима си, също допринася за наднорменото тегло и натрупването на токсини. Всичко това се отразява негативно и на външния ни вид.

Но според диетолози няма универсален начин за решаването на всички тези проблеми. Необходимо е да се приложи системен подход: промяна в диетата, в ежедневието и установяване на нови здравословни навици. И всичко това трябва да стане под ръководството на опитен диетолог. Но все пак е възможно да помогнем на тялото си да се избави от токсините чрез прости за изпълнение методи - консумацията на подходящи напитки. Те не само помагат за премахването на токсини, но и за справянето с излишните килограми (повечето от които са отоци). И всичко това ще се случи в рамките на няколко дни.

Ето и 3 прости рецепти за приготвяне на тези напитки.

1. Напитка от ягоди и босилек

Необходими са ви:

ягоди - 200 гр

босилек - 1 малка връзка

вода - 1,5 литра

2. Напитка от лимон, боровинки и мента

Необходими са ви следните съставки:

боровинки - 150 гр

мента - 2 стръка

лимон - 1/2 бр

вода - 1,5 литра

3. Напитка от портокал, мента и ягода

Необходими са ви:

портокали - 2 броя

мента - 3-4 стръка

ягоди - 150 гр

вода - 2 литра

Начин на приготвяне на напитките:

Смелете всички съставки в блендер до гладкост. Ако в състава на напитката влиза лимон, тогава е по-добре да го нарежете на филийки или да изцедите сока от него. Прибавете и посоченото количество вода. Оставете сместа да престои 1-2 часа и едва след това може да я консумирате. Съхранявайте приготвените напитки в стъклена бутилка.

По-лесен начин за приготвяне на детоксикиращите коктейли е просто да нарежете плодовете на филийки и да добавите към тях чиста вода.

Може да експериментирате и да приготвите детокс напитка от любимите ви пресни подове. Най-важното е да спазвате мярката и да заместите едно хранене с избраната напитка. Друг вариант е да изпиете приготвеното количество в рамките на деня, като периодично отпивате по няколко глътки от коктейла.

След седмица ще забележите не само подобрение в състоянието на кожата ви, но и намаляване на теглото, което се дължи на елиминирането на токсините и на излишната течност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама