Яжте тези храни и отслабвайте


Яжте тези храни и отслабвайте
Снимка: iStock

Не е тайна, че всеки човек си мечтае да може да яде каквото си поиска без да напълнява. Това, уви, е невъзможно. За щастие има няколко вида храни, които съдържат много малко калории и не само че може да си ги похапвате, а е препоръчително. Добрата новина е, че дори може да отслабнете, докато си ги хапвате.

Пуканки

След направено проучване в университет на Скронтон, се е установило, че пуканките съдържат големи количества полифеноли. Тези вещества са свързани с много ползи за здравето, като подобрено храносмилане и по-добро кръвообращение. Ако не добавяте сол или масло към пуканките не само няма да пълнеете, но и ще отслабнете.

Орехи

Всички знаят колко полезни са ядките (в малки количества, разбира се), особено суровите. Проучване установява, че орехите съдържат съставка, която може да задоволи апетита, карайки ви да се чувствате по-сити за по-дълго време. Това ще ви накара да не ядете по-късно през деня.

ЕТО КОИ СА НАЙ-ПОЛЕЗНИТЕ ХРАНИ

Люти чушки

Американското списание за клинично хранене извърши проучване, което установи, че дневната консумация на едно от съединенията, които се намират в лютите чушки, ускорява загубата на мазнини в корема. Това помага и увеличава способността на тялото да преобразува храната в енергия. Следващия път, когато готвите, добавете лютиви пиперки в храната – няма да съжалявате.

Горчица

Ако сте човек, който обича да готви с горчица или често да я използва като подправка, то добрата новина вече е тук. Учените от университета Оксфорд Брукс заявяват, че горчицата може да увеличи изгарянето на калориите с 20%.

Вода

Да, това не е храна, но все пак никой не може без вода, нали? А добрата новина е, че колкото повече пиете, толкова повече отслабвате. Водата помага на цялото ни тяло да се отърве от токсините. Помага също така да се асимилират водоразтворимите витамини и регулира температурата на тялото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама