Кой е най-подходящият чай за отслабване за вас?


Кой е най-подходящият чай за отслабване за вас?
Снимка: iStock

Благодарение на полезните си свойства, билковите чайове помагат в борбата със затлъстяването. Те ускоряват метаболизма и затова са ефективни в битката с наднорменото тегло. Освен това, консумирайки билков чай, не само отслабвате, но и получавате много ползи за здравето. Но за да постигнете този ефект, е важно да изберете подходящия за вас чай.

Ето на какво трябва да обърнете внимание.

1. При мазнини в корема

В случая е най-добре да заложите на зелен чай. Само 2 чаши от него ще ви помогнат да изгорите от 70 до 80 калории. Той е полезен за намаляване на коремните мазнини чрез забързване на метаболизма и редуциране на апетита.

Потопете 1 пакетче зелен чай в чаша гореща вода за 2-3 минути. Извадете торбичка и изстискайте половин лимон в чая. Най-добре е да го консумирате сутрин преди хранене.

2. При високи холестерол

При висок холестерол най-добре действа улун чай. Според изследванията този чай е по-благоприятен за отслабване от зеления чай. Той помага за изгарянето на мазнините, като същевременно понижава холестерола.

Добавете 1 лъжичка улун чай във вряща вода за 3-4 минути. Прецедете течността и добавете подсладител като мед в количество според вкусовите ви предпочитания. Консумирайте по 1 чаша чай между храненията.

3. При повишен глад за сладки храни

Ако се борите с наднормено тегло, но страдате от повишен глад за сладки храни, заложете на ментов чай. Той подобрява храносмилането и спомага за изгарянето на повече калории. Ароматът на мента контролира апетита и потиска желанието за захар.

Изсипете 2 супени лъжици сушени листа от мента в 250 мл вряла вода. Оставете течността да ври 15-20 минути, след което я прецедете. Можете да добавите подсладител на вкус. Чаша горещ чай от мента след вечеря ще ви откаже напълно от десерта.

4. При високи нива на кръвната захар

Ако нивата на кръвната ви захар са високи, заложете на чай с канела. Той помага за регулиране на нивата на кръвната захар и освен това ускорява метаболизма благодарение на полифенолите в състава му.

Накълцайте една канелена пръчица на малки парченца. Добавете подправката към чаша вряща вода или прясно мляко. Можете да добавите малко захар за подслаждане. Сварете сместа за пет минути, прецедете я и я изпийте.

5. При бавен метаболизъм

Ако искате да отслабнете, но единственият ви проблем е бавният метаболизъм, започнете редовно да консумирате чай от шипка. Благодарение на витамин С и флавоноидите в него, той притежава силно изразени антиоксидантни свойства, които повишават метаболизма.

Залейте шепа изсушени шипки с 250 мл вряла вода. Оставете течността да ври 10-15 минути, след това я прецедете и я изпийте, след като се охлади.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Здраве


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


  • Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 25 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този четвъртък, 25 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Опитайте късмета си, никога не знаете кое сърце ще отключите и откъде любов ще получите. Телец Истинският късмет се падна на вас - здраве. Вижте още: Как да внесете повече радост в живота си според...

  • Хороскоп за днес, 25 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 25 юли 2024

    Научете какво ви очаква този четвъртък, 25 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днешният ден носи прилив на жизнена енергия, за която сте жадували. Изравняването на Луната с Марс предизвиква креативност във вашите проекти. Останете фокусирани върху целите си, тъй като може да се появят разсейвания....

  • 3 зодии, които ще имат невиждан късмет...
    3 зодии, които ще имат невиждан късмет през август 2024

    Това са зодиите, които са избрани от звездите да се радват на най-много късмет през август 2024. Във всичко ще им върви, така че трябва да се възползват максимално. Телец Съдбата ще се усмихне на всеки Телец, но само при условие, че най-после събере сили и направи крачка към по-добрия си живот. Ще...

  • Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024...
    Късметче за всяка зодия за 26 юли 2024

    Вижте какво е късметчето ви за този петък, 26 юли 2024, според зодиакалния ви знак. Овен Животът винаги предлага нов шанс, грабнете го! Телец Каквото искате днес, все ще става, късметът все ще ви огрява. Близнаци Радост чака ви голяма, съкровена и желана. Вижте още: 3 зодии, които ще...

  • 3 зодии, които обичат дълбоко (но не...
    3 зодии, които обичат дълбоко (но не прощават лесно)

    Това са зодиите, които обичат много страстно, не пестят думи и жестове, когато изразяват чувствата си, но също така могат да се обърнат на 360 градуса, когато ги нараните. Телец Венера, планетата на любовта и романтиката, която управлява хармонията в нашите емоционални привързаности, е планетарен...

  • Хороскоп за днес, 26 юли 2024...
    Хороскоп за днес, 26 юли 2024

    Научете какво ви очаква този петък, 26 юли 2024, според зодията.  Овен Овни, днес е ден на интроспекция и съзерцание. Може да откриете, че обмисляте важни житейски решения или капитализирате минал опит. С Марс, който енергизира вашия знак, обичайната ви увереност и смелост се засилват. Използвайте...

виж всички виж всички
Реклама