Ето защо да НЕ убивате паяците вкъщи


Ето защо да НЕ убивате паяците вкъщи
Снимка: iStock/ Guliver

Въпреки че никой от нас не обича да вижда паяци в дома си, има няколко причини, поради които не трябва да ги убиваме. Ентомологът Мат Бъртън съветва да не ги убиваме, но не от суеверие, а по други, много по-реалистични и важни причини, пише сръбският "Стил".

"Паяците са важна част от природата и екосистемите, както и другите насекоми. Те влизат в домовете случайно или за кратко, за да се защитят, а някои видове просто обичат топлината и са склонни да намерят дом за себе си във вашия дом, където ще живеят ще се размножават", каза той.

Те са полезни поради факта, че ядат други насекоми. Те са голяма помощ в дома, защото като естествени хищници дебнат всички други насекоми във вашия дом, включително насекоми, които пренасят болести. Само един паяк може да изяде 2000 насекоми за една година. Паяците обичат да се хранят с хлебарки, комари, мухи и молци. Колкото по-дълго престоят в дома ви, толкова по-малко насекоми ще имате."

От друга страна, има народно поверие, че паяците не трябва да се убиват, защото носят пари в дома, където живеят. Така че, ако ги имате в дома, това е добър знак.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК ИНТЕРЕСНИ ПОВЕРИЯ, СВЪРЗАНИ С ОГЛЕДАЛА

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама