Ето защо трябва да поставите алуминиево фолио в съдомиялната (ВИДЕО)


Ето защо трябва да поставите алуминиево фолио в съдомиялната (ВИДЕО)
Снимка: iStock

За феновете на почистването, пригответе се – това вайръл видео е на път да промени начина, по който зареждате съдомиялната си машина завинаги.

В своя популярен TikTok канал потребителят @carolina.mccauley демонстрира, че поставянето на топка от алуминиево фолио в кошниците на съдомиялната машина е всичко, от което се нуждаете за искрящи сребърни прибори. Ето как работи.

@carolina.mccauley 🍴 This dishwasher hack will leave your silverware sparkling ✨ #kitchenhacks #homehacks #dailyhacks #cleaningmotivation #hometips ♬ 1 step forward, 3 steps back - Olivia Rodrigo

Наистина ли трябва да сложа фолио в съдомиялната?

Предполага се, че съдомиялните машини улесняват живота ни, но това невинаги е така. Особено приборите за хранене могат да бъдат трудни. Ако вашите прибори излязат от съдомиялната машина и изглеждат мръсни, не започвайте все още да пазарувате за нова машина. Алуминиевото фолио може да е всичко, от което се нуждаете, за да изчистите драскотини и мръсни петна от сребърни прибори, което е страхотна новина.

Следващия път, когато зареждате съдомиялната си, отделете секунда, за да откъснете парче алуминиево фолио и да го смачкате на топка. Хвърлете го в отделение в кошницата за прибори и стартирайте цикъл на почистване както обикновено. Всеки път ще получавате блестящи прибори!

Вижте още: Защо да поставите топка от алуминиево фолио във фурната?

Как работи този трик

Алуминиевото фолио остава заклещено в кошницата, така че не изтърква вашите прибори. Вместо това, обяснението е свързано с това как топката от фолио взаимодейства с химикалите във вашите таблетки за съдомиялна машина.

Реакцията е нещо като процес на окисление, при който потъмнелите прибори се накисват във вода и химикалите в детергента взаимодействат с химикалите в алуминиевото фолио. Този процес оставя вашите потъмнели прибори да изглеждат като нови.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът не се мери с броя вдишвания,а с моментите които спират дъха ни!

Джордж Карлин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама