Интересен интериор - идеи за банята


Интересен интериор - идеи за банята
Снимка: remontira.bg

Сред многото визии на мечтаната аранжировка за баня има идеи, фокусирани върху фантастични комбинации и такива, които радват със своята простота. Създаването на перфектен интериор и избор на обзавеждане за баня е възможно както на голяма, така и на малка площ.

Идея за подреждане на голяма баня

Ако имаме голяма баня, можем да създадем заместител на домашно СПА. Такъв салон за къпане у дома е комбинация от практически функции, свързани с личната хигиена и с релаксация на място, където освен вана, имаме достъп до шезлонги, мултимедия в приятна обстановка с цветя или камина на заден план. Банята е място, където започваме и завършваме всеки ден, така че трябва да бъде функционално и естетично подредено, за да ни даде релаксация преди и след тежък ден.

Банята е стая в къщата, в която искаме да се чувстваме спокойно. За да си осигурим такъв комфорт, трябва да защитим личния си живот. В ситуация, в която банята има прозорец, тя трябва да бъде аранжирана по такъв начин, че да е възможно да се скрие случващото се в банята, ако е необходимо, и в същото време ползващите  я да се възползват максимално от дневната светлина.

Дизайнерите са наясно със спецификата  баните като цяло и обикновено поставят отвори за прозорци с малки размери и на по-голяма височина, отколкото в другите части на къщата/апартамента. Дори ако местоположението на прозореца ни осигурява неприкосновеност на личния живот, правилно подбраната подредба прави интериора по-уютен и ни кара да се чувстваме комфортно в него.

Често срещано решение, което се появява в баните, е използването на матирано стъкло или използването на стъклени блокове.  С него получаваме ефекта на разсеяна, мека светлина и благодарение на специфичността на материала прозорецът остава непрозрачен. За креативните хора интересна идея е да се създаде витраж - интериорът е защитен, а леко затъмнената светлина дава интересен, многоцветен ефект. Има ли минуси прозорецът в банята? Стъклото се охлажда много по-бързо, което означава, че през есента и зимата можем да изпитаме известен топлинен дискомфорт, а както знаете - банята трябва да е най-топлото помещение в къщата.Пластмасовите прозорци са много по-плътни и по-добре изолират интериора от външната температура. Можем да използваме традиционни завеси, за да ги покрием, но това не е най-добрият материал за влажни помещения като бани. Ролетните щори се оказват идеалното решение: Тъканите, използвани за производството на ролетни щори, най-често са изработени от пластмаса, благодарение на което са много по-малко абсорбиращи. За разлика от завесите, те плътно прилепват към прозореца. Това решение спомага да заемат по-малко място - това е особено важно за малките пространства. Определено прозорецът в банята е символ и предпоставка за изграждането на интересни и завладяващи интериори като централна част заема именно той.

Източник: remontira.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама