Как да изберете най-подходящия размер килим за всяка стая


Как да изберете най-подходящия размер килим за всяка стая
Снимка: iStock

Kупуването на килим с правилния размер за вашата спалня, коридор, трапезария или всекидневна може да подобри естетическата стойност на стаята по страхотен начин. Също така подобрява разположението на мебелите върху килима.

За трапезария

Направете: Уверете се, че вашият килим е много по-голям от размера на масата (и столовете), дори когато столовете са извадени и се използват. Това означава, че изтеглените столове също трябва да могат да се поберат на килима. Така че размерът на вашия килим трябва да бъде около 60 см до 90 см по-голям от размера на вашата маса,за да можете да поберете четирите крака на вашите столове (дори когато са извадени и се използват).

Не: Не купувайте килим, който пасва само на вашата маса или само на предните крака на вашите столове.

Вижте още: Лесни начини да се отървете от различните петна по килима

За всекидневна

Направете: Поставете килима си по такъв начин, че поне предните крака на мебелите ви да са върху килима.

Препоръчителен размер: За това размерът на килима трябва да бъде около 250 см X 300 см, 280 X 360 см или за по-малки всекидневни 180 X 280 см.

Не: Уверете се, че не поставяте килима си само така, че да пасне на централната маса, оставяйки предните крака на мебелите на земята.

За спалня

Направете: Размерът на вашия килим трябва да бъде около 90 см по-голям от размера на леглото ви (поне от 3 страни, отстрани и отдолу). Това ще осигури достатъчно пространство за ходене (по килима) около страните на леглото ви. Освен това килимът ви трябва да покрива около три четвърти от леглото ви, което е до ръба на долната страна на възглавницата ви.

Препоръчителен размер: Предложените размери на килима са 150 см X 200 см за персон и половина легло, 250 X 300 см за двойно легло и 280 X 370 см за легло с кралски размер.

Не: Не купувайте килим, който е твърде малък, за да може да се побере само вашето легло, без да може да се простира поне на три страни.

Вижте още: Хитър трик, с който килимът ви ще изглежда като нов

За коридора

Направете: В случай, че искате да поставите килим или пътека в коридора, уверете се, че той покрива цялата дължина на коридора ви (от врата до врата или от единия праг до другия).

Препоръчителен размер: Що се отнася до ширината на килима или пътеката, оставете около 15 см пространство от двете страни. Така че можете да потърсите килим или пътека, която е с около 10 до 15 см по-тясна от общата широчина на вашия коридор (в случай, че има стени от двете страни).

Уверете се, че ако имате врати от двете страни на килима, оставете вратата да бъде лесна за отваряне и затваряне, без да се налага да сгъвате или огъвате килима.

Не: Не купувайте килим, който е твърде къс, за да пасне само на половината дължина на вашия коридор. Освен това не купувайте килим, който е твърде тесен и не покрива достатъчно ширината на коридора.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама