Как да отгледате красиви маргаритки


Как да отгледате красиви маргаритки
Снимка: iStock/Guliver

Със своите слънчеви жълти центрове, ярко бели венчелистчета и дълги зелени стъбла, маргаритките са самият архетип на цвете: най-простото за рисуване, идеалното за вплитане във венци и най-щастливото допълнение към красив букет от диви цветя.

Тези растения не изискват много поддръжка и процъфтяват с много малко грижи, понякога дори се справят твърде добре сами, разпространявайки се из моравата и градината ви до места, където не сте ги очаквали.

Най-големите грешки при отглеждането на тиквички

Родът Leucanthemum се състои от 40 вида маргаритки, включително някои от най-популярните и утвърдени видове - маргаритки „биволско око“, английски маргаритки, bellis perennis и маргаритки шаста.

Как да се грижите за маргаритки?

слънчева светлина

Засадете маргаритки в зона, която получава пълна слънчева светлина - шест часа или повече на ден - за най-добър цъфтеж. Някои сортове ще цъфтят в сенчести зони, но с по-малка интензивност.

Изисквания към почвата

Членовете на семейството на маргаритките не харесват „мокрите крака“. Потърсете добре дренирана почва, която ще позволи на корените да изсъхнат напълно между поливанията.

Поливане

Прекомерното поливане на маргаритки може да доведе до тяхното увяхване или до пожълтяване на листата. Експертите препоръчват да давате на маргаритки 3-4см вода в основата на растението всяка седмица по време на вегетационния период. Като цяло маргаритките са добри в това да ви кажат, че имат нужда от вода. Изглеждат увехнали – това е моментът да ги поливаме.

Торене

Можете да добавите балансиран тор към вашите маргаритки веднъж месечно или да мулчирате със смес от органичен материал, който добавя хранителни вещества към почвата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама