4 храни, от които всички цветя цъфтят и не гният


4 храни, от които всички цветя цъфтят и не гният
Снимка: iStock

Случвало ли ви се е да си купите растение, което за съжаление спира да цъфти след известно време? Много причини могат да попречат на този цъфтеж, като светлина, хранителни вещества, вода, температура или влажност. Ето 4 естествени тора, които ще помогнат на вашите растения да растат силни и здрави.

1. Чай

Когато пиете чай, никога не изхвърляйте торбичките или листата, защото те ще бъдат полезни за наторяване на почвата и ще направят чудеса с розите.

2. Канела

Канелата е отличен генератор на хранителни вещества. Имате нужда от 2 канелени пръчици (дори канела на прах ще ви свърши работа), които да поръсите около корена на растението. Можете да повтаряте това поне веднъж седмично.

Как да засадите доматите, така че да се хванат

3. Обелки от банан

Трябват ви няколко бананови кори, черупки от 4 яйца и утайка от кафе. Смесете всичко и ще получите паста, която да нанесете в саксията.

4. Карамфил

Хранителните вещества в почвата помагат на растенията да растат. Затова знаем, че ръждивите пирони вдигат нивата на желязо. Карамфилът като подправка също може да окаже влияние върху желязото на почвата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама