Как да постъпим, когато покривът на блока се нуждае от ремонт?


Как да постъпим, когато покривът на блока се нуждае от ремонт?
Снимка: БГНЕС

Както еднофамилните жилищни сгради, така и кооперациите периодично се нуждаят от различни ремонти дейности. Много е важно, да обърнете внимание на покрива, защото той е отговорен за правилната поддръжка на цялата сграда. Щом ви предстои ремонт на покрив на блок е важно да намерите подходящата строителна фирма, специализирана в подобна дейност. По този начин всички последващи етапи ще преминат гладко и безпроблемно и вие ще имате сигурността, че извършените корекции по конструкцията са качествени. Разгледайте сайта на Нова Билд и ще научите много ценна информация за това, какво трябва да бъде направено при подобен ремонт.

Какво е важно да знаем, когато ни предстои ремонт на покрива на панелен блок?

При положение че живеете в град с панелни блокове и обитавате такъв е правилно, винаги да се интересувате от състоянието на покривната конструкция, независимо на кой етаж сте. Ако тя по някакъв начин е нарушена и пропуска влага, имат проблем не само живущите на последните етажи, но и тези по-надолу, тъй като влагата прониква навсякъде и представлява реална заплаха за цялата сграда. Специалистите, които ще потърсите, трябва да се запознаят с проблема обстойно и да проверят целостта на хидроизолацията, която е поставена. Тъй като панелните блокове имат плоски покриви е от ключово значение, какъв вид изолация е ползвана и дали всички листове са застъпени, за да не пропускат вода отдолу.

Винаги се обръща специално внимание на зоната около комините, тъй като там има неравности, окабеляване и други специфични моменти, които трябва да бъдат прегледани внимателно. Както знаете, един от най-големите проблеми е влагата и също така има значение, дали са отпушени отводнителните съоръжения. Добрите строителни фирми специализирани в ремонт на покриви на блок ще ви предложат висококачествени материали като – битумни изолации, метални плоскости, хидроизолация на рула или течна, фиброцимент и други.

Изключително важно е да се действа професионално и компетентно, защото подобен ремонт не се прави толкова често и спазването на професионалните практики ще ви гарантира добри резултати. Убедете се в качеството на използваните материали и коректността на самите майстори.

Какви са причините конструкцията да се нуждае от поправка?

Плоските покриви на панелните блокове често са атакувани от влагата, защото не са спазени необходимите стъпки при ремонта. Щом се е стигнало до течове, има няколко конкретни причини:

  • лошо поставени улуци и проблеми с водоотвеждащата система – много често задържаната вода, която създава условия за ремонт, идва именно от тези съоръжения. Това е причината да ви насочим към професионална строителна фирма запозната с всички детайли по монтажната дейност;
  • лошо монтирана хидроизолация около комините – това е проблемна и деликатна зона, която би следвало да се обработи много по-внимателно и прецизно. Ако не бъде изолирана добре със сигурност в определен момент водата ще проникне именно от там;
  • грешно застъпване и залепяне на хидроизолационните материали – майсторите, трябва да бъдат максимално внимателни и да отделят нужното време, за да напаснат перфектно изолацията.

Освен тези проблеми свързани с монтажната дейност има и редица други обстоятелства, които биха довели до належаща поправка. Един от факторите е времето, което винаги оказва влияние върху всякакъв вид използвани материали. Климатичните условия като дъжд, силно слънце, градушка, бури и други, също са причина да обърнете внимание на конструкцията и нуждата от поправка. Важно е да не пренебрегвате проблема с покрива и да го неглижирате, защото в един момент той ще се разрасне и ще ви създаде по-голям разход.

През какви етапи се преминава?

Никак не е лесна задачата на домоуправителя, който трябва да убеди всички живущи, че ремонт на покрива на блока е необходим. Много често инициатори са хората живеещи на последния етаж, но по закон подобна дейност касае всички в блока. След това идва моментът, в който се събират оферти и се предпочита една пред друга фирма изпълнител.

Бихте могли да намерите подходящи строителни фирми и онлайн, смятат от Нова Билд. Доверете се на компания с опит в поправката на покриви на панелни блокове и положителни рецензии от клиенти. Цената не винаги е решаващ фактор за избор на строителна фирма, защото прекалено ниските оферти често се съпътствани от използване на некачествени материали. От тук следва, че евтината хидроизолация много по-бързо ще се износи най-вече под влияние на UV лъчите и отново ще бъде за подмяна.

След като сключите договор със съответната фирма, покривът на блока трябва да бъде перфектно почистен. Последва задължително грундиране, което спомага за перфектното сцепление на хидроизолацията. Монтажът на избрания от вас материал става чрез газопламъчно залепване, като се следи за перфектното припокриване на различните слоеве.

Защо да използваме услугите на професионална строителна фирма?

Майстори, които нямат лиценз няма как да ви предложат прецизност и гаранция за положените материали. Не си заслужава да поемате подобен риск, тъй като ремонта на покрива на вашия блок е от особено значение за прекалено много хора. Влагате средства и е най-добре поправката да бъде направена от професионална строителна фирма, която спазва всички технологични процеси и ви дава пълна гаранция за удовлетвореност. Може би една от основните стъпки, когато ви предстои нещо подобно, е да намерите специалисти, на които да поверите спокойно изпълнението на ремонта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама