Как да се отървем от строителните отпадъци?


Как да се отървем от строителните отпадъци?
Снимка: iStock

Всеки опитен майстор ще каже, че навременното отстраняване на строителните отпадъци е гаранция за по-лесно изпълнение на поетите ангажименти и добрите отношения със съседите. Ако искате животът в новия дом да не започва с конфликти, запознайте се с правилата за изхвърляне на старите мебели и строителните отпадъци генерирани при ремонтни дейности.

Обикновените контейнери за боклук в близост до дома ви са предназначени само за изхвърляне на битови отпадъци.

Старата вана, парчета мазилка и плочки, стъкла, врати, мебели, подпори и панели - всичко това не може просто да се изнесат и да бъдат изхвърлени в обикновените контейнери за битови отпадъци. Ето защо има фирми и професионалисти със специална подготовка, които се занимават с това и ще Ви помогнат да се отървете от боклука натрупан след приключване на вашето начинание. Трябва да знаете, че сметоизвозващите фирми, занимаващи се с тази дейност притежават необходимите лицензи и договори с депата за изхвърляне и рециклиране на отпадъци.

Незаконното изхвърляне на строителни и битови отпадъци на нерегламентирани места се наказва с глоба.

Как да се отървете от ненужните отпадъци?

Най-лесният и достъпен вариант за изхвърляне на строителни и битови отпадъци е да сключите договор с фирма, която ще следи за навременно изхвърляне на отпадъците и чистотата на територията на, която се извършва работния процес.

Как работят повечето фирми?

* Обадете се, опишете работата, която трябва да се свърши, кажете адреса.

* Изпращат се хамали, които събират боклука и го изнасят от помещенията на сградата.

* Консултация свързана с най-подходящият размер контейнер за извозване на строителни и битови отпадъци.

* Всичко това се извършва в удобен за вас, ден и час - служителите на повечето фирми работят на смени, което позволява денонощна услуга.

* Клиентите получават чисти апартаменти, сгради, помещения.

Лицензираните фирми предоставят услуги до ключ. Това означава, че вие не се ангажирате с никаква работа. Транспортирането на отпадъци, може да включва, събиране, опаковане в строителни чували и натоварването им в контейнер за строителни отпадъци.

Превозвачите на строителни и битови отпадъци, предлагат гъвкави цени за извозване на строителни отпадъци, които Ви позволяват да се отървете от отпадъците навреме и безпроблемно. Вече не е нужно да ги съхранявате в ъгъла на апартамента или на стълбището, причинявайки недоволството на вас и другите обитатели.

Колко струва извозването на боклука?

По всяко време на деня, сметоизвозващите фирми предлагат информация и консултация. В повечето случай тази информация е абсолютно безплатна. Ако се наложи изпращат представител на фирмата, за да се определи обема на работа. Разполагат с контейнери за извозване на строителни и битови отпадъци с различни размери, които Ви позволяват да се справите с всякакви трудности, дори с обемистите отпадъци наричани на кратко ЕГО. Автопаркът на фирмите се състои от тежка техника, която винаги трябва да е в перфектно техническо състояние. Тези камиони са оборудвани са с повдигащи механизми - това позволява лесно да се премества всеки контейнер за боклук, ако е необходимо. Фирмите работят в съответствие с всички санитарни стандарти, за пожарна безопасност, както и като се вземат предвид епидемиологичните стандарти за околната среда.

Дейностите свързани с извозване, изхвърляне, товарене и почистване се извършват на официална основа - фирмите притежават богат набор от разрешителни, документи и сертификати, които се предоставят при изискване. Професионалните превозвачи и хамали, извършват поетите ангажименти, точно и бързо във всяка работна среда.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама