Как изглеждат типичните домове по света


Как изглеждат типичните домове по света

Обикновено виждаме прекрасни домове и интериори във филмите и бляскавите списания. Благодарение на средствата за масова комуникация имаме представа как живеят хората в различните кътчета на света. Но често не осъзнаваме, че това, което виждаме на екрана, няма нищо общо в реалността. Затова днес ще ви покажем как изглеждат средностатистическите домове по света.

Япония

Токио е един от най-скъпите и гъсто населени градове в света. Поради тази причина само богатите хора могат да си позволят да има просторни жилища. Повечето японци живеят в много малки апартаменти. Единствената стая в тях се използва са спалня, хол и трапезария. Има съвсем малка баня и кухничка.

 

 

 

Испания

Повечето испански апартаменти са с бели стени, камени подове и прозорци с щори. Тези интериорни елементи помагат на хората да живеят по-добре в горещите месеци.

 

 

Швеция

Белите стени и мебели са типични са скандинавския дизайн. Повечето шведски интериори имат ярки акценти и големи прозорци.

 

 

 

Великобритания

Повече англичани избягват да живеят в апартаменти и предпочитат къщите. Тъй като в повечете няма централно отопление, те правят най-доброто, за да задържат топлината - килими във всяка стая, камини, одеяла. И едно от най-типичните неща за британските домове - мивки с два отделни крана за студена и топла вода.

 

 

 

Южна Корея

Повече от 80% от корейското население живее в големи жилищни сгради. Може да изглежда странно, в апартаментите в Корея нямат коридори. Входът в апартамента обикновено е много малък (широк около един метър). Влизайки вътре, мигновено ще видите вратите, които водят към кухнята и хола. Апартаментите обикновено са малки, но стаите са светли, благодарение на големите прозорци.

 

 

 

Австралия

Австралийците предимно не живеят в собствени жилища, а под наем. Повечето живеят в големи къщи с три спални, хол кухня, баня, две тоалетни, перално помещение и гараж. Всички врати обикновено са стъклени.

 

 

Индия

Ако семейството е богата, имат къща с много стаи, обикновено на 2 етажа и с голям двор.

 

 

 

Куба

В куба къщите основно са направени от бетон и имат 1 или 2 етажа. Повечето нямат стъклени прозорци, а вместо това хората използват дървени или метални щори.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама