Как пандемията промени интериорния дизайн


Как пандемията промени интериорния дизайн
Снимка: iStock/Guliver

Със сигурност можем да кажем, че пандемията от коронавирус повлия на почти всяка индустрия, включително интериорния дизайн. Тъй като мнозина са принудени да работят от вкъщи, все повече хора пренасочват фокуса си към „гнездене”. Домът стана по-важен от всякога. Като се има предвид засилената връзка на хората с жилищните им пространства, няма как да не се запитаме какво ни чака на хоризонта, що се отнася до обзавеждането.

1. Холът като сърцето на дома

Изведнъж холът стана централен и не само място „за пред хората”, което да впечатлява с дизайн. Там вече трябва да има не само масичка за кафе, но и маса за игра или закуска. Диванът може да има много възглавници, за да ви е удобно, когато гледате филм с децата. Табуретките за крака станаха много популярни през 2020 – за да можете да си вдигнете краката, когато работите на лаптопа.

ВЕЩИТЕ У ДОМА, КОИТО НОСЯТ ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ

2. Плъзгащи врати

Хората все още ще гравитират към отворени помещения, защото обичат големите стаи, но плъзгащите врати определено дадоха страхотна заявка по време на пандемията. Те спестяват място, но пък и са чудесно решение, ако имате деца, а трябва да работите от вкъщи.

3. Зона с мека мебел в спалнята

През 2020 научихме, че всяко помещение в апартамента трябва да е многофункционално. И така, спалнята не може да е просто спалня, а трябва да се оползотвори напълно. Ако нямате достатъчно място за кът за сядане, можете да опитате малък диван в основата на леглото вместо пейка.

4. По-топли нюанси

През последните години имаше залитане към по-студените цветове, но сега се появи гравитация към по-топлите цветове с розови нюанси. Този уютен подтон наистина е като топла прегръдка!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Най-голямото щастие е да чувстваш, че си обичан...Не да го знаеш, а да го чувстваш!

Eлиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама