Какви камери за видеонаблюдение да избера


Какви камери за видеонаблюдение да избера
Снимка: iStock

Монтажът на жични или безжични охранителни камери за домашно наблюдение е стандартна практика в наши дни. Освен за жилището можете да инсталирате система за вътрешно и/или за външно наблюдение и за офиса, в който съхранявате разнообразна по вид техника и други ценни вещи с цел те да бъдат предпазени от посегателство.

Видеонаблюдение дава сигурност – в дома, на работа, на вилата

IP камерите за видеонаблюдение могат да бъдат в комплект от 2 и повече броя, да позволяват управление през телефона, както и да са в мини размер, за да е присъствието им незабележимо. Много от моделите са със зум и със звук, което прави използването им още по-функционално и улеснено. За дома, за офиса и за вилата – системата за наблюдение е начин да минимализирате риска от посегателство над имуществото си, което често пъти е изложено на риск във ваше отсъствие.

Безжични Wi-Fi камери – плюсове и минуси, къде се използват най-често

Безжичните устройства предават получените данни online и изцяло по безкабелен път, което ги прави предпочитано решение за постигането на по-голяма сигурност у дома и на работното място. Делят се на вътрешни и външни, работят посредством интернет, а от гледна точка на монтажа им – могат да се инсталират на стена или таван. Основният им плюс е възможността за дистанционно управление, а като минус се посочва риска от загубата на връзката, както и по-ниската им разделителна способност, в сравнение с тази на жичните.

Жични аналогови камери – плюсове и минуси, къде се използват най-често

Тази техника за видеонаблюдение е най-надеждна, защото:

  • вероятността да се изгуби връзката е нищожна – предаването на образа е перфектно дори и да става дума за монтаж в отдалечени обекти, които са извън града, а там интернет връзката е лоша;
  • за разлика от променливото предаване на безжичните IP камери в някои случаи, при аналоговите не съществува риск от влошаване на сигнала;
  • като недостатък се определя по-трудният им монтаж – поставят се кабели и други аксесоари, които при Wi-fi моделите отсъстват.

На който и от двата начина за наблюдение на обекти да заложите, сигурността ще бъде повишена.

Управляеми зум камери – плюсове и минуси, къде се използват най-често

Оптичното увеличаване е много полезна функционалност за техника като IP камерите за видеонаблюдение. То дава възможност за дистанционно завъртане на тялото, както и за zoom на наблюдавания образ. Фокусът се настройва автоматично, картината е чиста, а цветовете са наситени. Поддържа се “ден и нощ” режим, който осигурява хубава картина по всяко едно време от деня. Този вид устройства за видеонаблюдение са подходящи за домове, офиси, търговски зали, външни пространства. Единственият им минус е тяхната по-висока цена.

Какви камери са по-добри за външно наблюдение, а какви за вътрешно

Външното и вътрешното видеонаблюдение на имота се прави с цел предотвратяване на неправомерни действия. Куполните, скритите и аналоговите устройства са подходящи в първия случай, а IP и IR моделите – за втория. Цифровите комплекти са също практичен избор, на който бихте могли да заложите и в двата случая.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама