Какво трябва да направите, ако сте забравили кода за сейфа?


Какво трябва да направите, ако сте забравили кода за сейфа?
Снимка: iStock

Вие сте щастлив собственик на сейф със сигурна кодова ключалка? Честито!

Това наистина е много необходима и полезна придобивка. Купили сте си сейф, измислили сте много надежден код за неговото заключване, но просто сте забравили кода с времето. Сейфът може да съдържа много важни документи, които са ви били необходими в този конкретен ден. Или може би вашият сейф е предназначен за съхранение на ловна пушка и точно в този ден е открит ловният сезон. Какво да направите, ако сте забравили кода на сейфа? Не се паникьосвайте на първо място. Сега не е трудно да се направи това, защото има аварийни ключари, които ще помогнат за отварянето на сейфа в случай на непредвидени ситуации, от които никой не е застрахован.

Ако сейфът е ваш личен, тогава вие сами трябва да се погрижите за решаването на проблема с неговото отваряне. Първата стъпка е да намерите документите на сейфа, които ще ви помогне да определите модела на сейфа, неговата марка и вида на бравата, инсталирана в него. Тази съществена информация ще помогне на ключаря да определи как да организира отключването на сейфа и вида на инструмента, който му е необходим за това. Освен това фактът, че разполагате с документите на сейфа, ще покаже, че сейфът принадлежи директно на вас и имате право да се свържете със специалист с цел отварянето му.

Сейфовете се използват в хотели и търговски организации. Ако се случи неприятна ситуация в хотела, администрацията на институцията трябва самостоятелно да се погрижи как да разреши проблема. Служителите трябва да знаят кои модели сейфове са монтирани във всяка хотелска стая.

Изборът на метода за отваряне на сейфа от ключар ще зависи от пълнотата на информацията, която е получил от собственика на сейфа. Специалистът трябва да знае коя ключалка е монтирана на сейфа: механична или електронна комбинирана ключалка. След като получи пълна информация за вида на бравата, инсталирана в сейфа, специалистът може да започне да го отваря.

Какво да направя, ако съм забравил кода за сейфа?

Механичните брави са оборудвани със специална дръжка, която се върти в различни посоки. Чрез завъртане на циферблата с рискове се задава код от определени числа.

Трябва да се има предвид, че сейфът може да има фабрично зададен код по време на монтажа. Така нареченият фабричен код е посочен в паспорта или инструкциите за експлоатация на сейфа. Ако кодът е променен и сте го забравили, тогава е невъзможно да отворите сейфа без помощта на специализирана услуга.

Как да отворя електронния сейф, ако съм забравил кода?

Електронната брава, инсталирана на сейфа, има специална клавиатура -набиране на комбинация от цифри. Бравата е снабдена с батерия, която е източник на нейното захранване.

Някои сейфове са оборудвани със специален бутон за "аварийно отваряне", който се намира на определено място и ви позволява да нулирате комбинацията от номера на кодовата ключалка.

Препоръки за безопасност

Най-добрият начин да избегнете непредвидена ситуация е да се погрижите за нея предварително.

Първо, не изхвърляйте документите от сейфа, които ви се издава при закупуването му. И още повече, не ги съхранявайте в самия сейф. Осигурете безопасността им отделно от сейфа, на сигурно място, до което ще имате достъп в случай на необходимост от спешно отваряне на сейфа. Също така, не съхранявайте ключа за аварийно отваряне на сейфа в сейфа.

Ако опитите ви да отворите сейфа сами не са били успешни, свържете се със аварийните ключари, който има опит в отварянето на сейфове.

Не забравяйте, че свързването с аварийните ключари за отваряне на ключалките е гаранция за висококачествена работа.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама