Къща от рециклирани прозорци


Къща от рециклирани прозорци

Обичаме романтичните истории, затова нямаше как да не споделим с вас тази. 27-годишният фотограф Ник Олсън и 23-годишният моден дизайнер Лила Хорвиц са лудо влюбени и осъществяват лудите си мечти. Двамата напуснали работа, за да изградят и да заживеят в къща, направена от рециклирани прозорци.

Техният уникален стъклен дом е скрит сред зелени дървета в красивите планини на Западна Вирджиния. На това място била и първата им среща.

За да направят своя мечтан дом и да гледат залеза над планините, двамата решили да изградят цялата фасада само от прозорци. По този начин те ще се наслаждават на много естествена светлина, което намалява нуждата от изкуствени източници. За да се сдобият с всичко необходимо, те предприели пътуване, събирайки десетки стари прозорци из региона.

Останалата част от къщата е направена от рециклирана дървесина, обзавеждането е дървено и дори има стара печка на дърва за топлене през зимата.


Идеята се родила спонтанно. Една вечер се разхождали в гората. Наблюдавали красивия залез и си дали сметка, че светлината е различна сутрин, обед и вечер. Така пожелали да живеят на място, на което има само естествена светлина.

И двамата работели, но решили, че този проект си струва пълното отдаване. След няколко дни тръгнали на пътешествие от щат на щат, за да търсят подходящите прозорци. Когато събрали достатъчно, двамата построили къщата сами. Единствената им публика била една лисица, заек и елен, споделя Ник.

„Бяхме само двамата. Беше трудно и страшно, но сега виждам колко голяма е нашата къща. Пълна лудост беше, но съм много щастлива“, разказва Лила.

Целият проект струвал 500 долара. „Трябваше да направим много саможертви, но и двамата имаме творчески поглед и съумяхме да се справим с малък бюджет“, казва още Ник.

В къщата няма електричество и точно на това се наслаждават най-много влюбените младежи. „Нощно време палим много свещи. Определям дома ни като нощно изживяване“, завършва Лила.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама