Най-добрите рецепти за естествен тор, които всички цветя обичат


Най-добрите рецепти за естествен тор, които всички цветя обичат
Снимка: iStock

Цветята се нуждаят от редовно хранене, за да радват с цъфтежа и уханието си. Същевременно не всеки цветар е наясно, че изобщо не е необходимо да се използват изкуствени торове, а има начин те да се приготвят от напълно естествени съставки.

1. Утайка от кафе

След консумацията на кафе никога не изхвърляйте утайката, която е останала в чашата. Просто я изсипете в саксията. В резултат на това подхранване консистенцията на почвата ще се подобри значително. Разбира се, това ще се отрази положително на цветята.

2. Инфузия от лук

В случая се използват люспите от лука. Достатъчно е просто да ги залеете с вода и да ги сварите за няколко минути.  След като течността се охлади, прецедете я и полейте цветята с нея.

7 ДОМАШНИ РАСТЕНИЯ, КОИТО СА СУПЕР ЛЕСНИ ЗА ОТГЛЕЖДАНЕ

3. Кори от плодове

Корите от бананите, портокалите и лимоните са чудесно средство за подхранване на цветята. Накълцайте ги на ситно и ги залейте с гореща вода. На следващия ден запарката е готова за употреба. Що се отнася до банановата кора, достатъчно е просто да се зарови в почвата.

4. Захар

Залейте 1 чаена лъжица захар с чаша вода. Получената течност се използва за поливане на цветята ежеседмично в продължение на месец.

5. Вода от аквариум

Тази течност е идеална за подхранване на цветята през пролетта или в началото на лятото.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама