7 домашни растения, които са супер лесни за гледане


7 домашни растения, които са супер лесни за гледане
Снимка: iStock/Guliver

Освен че придават по-артистичен и уютен вид на всяко помещение, наличието на растения вкъщи носи и предимства за здравето – по-чист въздух и намаляване на стреса. Много хора обаче се спират от покупка на саксийни цветя, смятайки, че те изискват твърде много работа и грижа. Днес обаче ще ви дадем 7 готини идеи за растения, която на практика си се гледат сами и не изискват грам грижи.

5 ГРУБИ ГРЕШКИ ПРИ ПОДРЕДБАТА НА МЕБЕЛИ У ДОМА

1. Коледен кактус

Коледният кактус вирее в добре осветена зона, но далеч от пряка слънчева светлина. Полива се само когато почвата е напълно суха. Самото растение е трудно да се убие, но ако искате коледният кактус да цъфти през зимата, може да се наложи да предприемете някои допълнителни стъпки през есента - оставяне в тъмна стая за поне 12 часа ден.

2. Кафе Арабика

Това растение трябва да е близо до прозорец с щори или пердета. Трябва да се полива веднъж седмично и да не изсъхва напълно. От всички сортове „кофеинови” растения най-подходяща за домашно растение е кафето арабика. Освен че са издръжливи, но и са изключително красиви, когато цъфнат.

3. Маранта левконевра

Известно още като „молитвено цвете”, това растение трябва да се сложи в светла стая, но далеч от пряка слънчева светлина. През нощта то повдига листата си в изправено положение и може да изглежда сякаш се моли. Това растение обича влажна среда, но е доста издръжливо и на сухо място.

4. Вкусна монстера

Поставете това растение в стая с непряка слънчева светлина или на място, където слънчевата светлина се филтрира от перде или завеса. Полива се веднъж седмично и по-рядко през есента и зимата. Колкото по-щастлива е вкусната монстера, толкова повече растат листата ѝ.

5. Орхидея фаленопсис

Тези орхидеи предпочитат да са близо до светлина - на прозорец, перваз или подобна среда. Киснат се в леген с вода на всеки 10 дни. Този сорт обикновено цъфти в края на зимата и пролетта.

6. Зебрина

Тези растения предпочитат райони с частична сянка, но се справят и със слънчеви зони, ако почвата се поддържа влажна. Зебрините са доста издръжливи и трудни за убиване, стига да имат постоянно излагане на слънчева светлина, средна влажност и температура над 20 градуса.

7. Бромелии

Бромелиите се поливат на всеки 3 до 4 седмици и на всеки 5 седмици през зимата. Те са изключителни устойчиви на суша. Това ги прави по-лесни за грижи в сравнение с други растения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В действителност там, където не достигат разумните доводи, ги заменят с викове.

Леонардо да Винчи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама