5 груби грешки при подредбата на мебели у дома


5 груби грешки при подредбата на мебели у дома
Снимка: iStock/Guliver

Всеки от нас е избирал мебели за дома си, независимо дали малки, или такива от по-първостепенно значение. Разбира се, освен външния вид, най-важното е да те да бъдат подредени добре спрямо наличното пространство. Но малцина от нас успяват да превърнат дома си в уютно гнездо и вместо това се озоваваме със студена, непрактична и неудобна жилищна площ. Ето кои са 5-те най-често допускани грешки, що се отнася до интериорната подредба.

1. Подреждате мебели върху килима

Ако искате да имате масичка за кафе или друга мебел върху килима, не забравяйте, че той трябва да е достатъчно голям, за да останат между 20 и 30см от въпросната мебел и ръба. Друг вариант е да поставите само предните крака върху килима, ако искате да подредите повече неща в равнината. Така, например ще имате възможност за фотьойл и масичка, без да заемате цялото пространство върху него.

6 ИНТЕРИОРНИ ГРЕШКИ, КОИТО РАЗВАЛЯТ УЮТА В СПАЛНЯТА

2. Избирате кухненски шкафове, преди да изберете уреди

Когато проектирате кухня, по-добре е първо да изберете кухненски уреди (като хладилник, печка, миялна машина, микровълнова фурна и други), да ги поставите на правилните места и след това да изберете модулите. В противен случай може да се окажете, че нямате място за поставяне на кухненски уреди и пространството ще изглежда претрупано.

3. Масата в кухнята заема твърде много място

Голямата маса за хранене е едно от най-лошите решения за малка кухня. Но понякога искаме да се съберем с приятели, без да имаме достатъчно място. В този случай е по-добре да използвате следния трик - заложете на пейки или столове без облегалка вместо типичните кухненски ъгли.

4. В стаята липсва фокусна точка

Невъзможно е да обзаведете стая, ако не сте предвидили център, който да служи като отправна точка. Неща като изглед от прозорец, камина, акцентна стена, произведение на изкуството или дори масичка за кафе могат да служат като фокусни точки. Ако е необходимо, и ако размерът на помещението позволява, може да има 2 (но не повече) фокусни точки.

5. Диванът е разположен с гръб към вратата

Дизайнерите не препоръчват поставянето на диван с гръб към вратата, тъй като такова оформление създава голям дискомфорт. Няма да можете да се отпуснете, ако седите с гръб към вратата и вероятно ще се почувствате нервни (съзнателно или подсъзнателно), че някой ще ви изненада. Ако нямате възможност да преместите дивана, създайте изкуствена бариера. Поставете малка маса точно зад гърба на дивана и поставете цветя или лампи върху нея.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама