Идеи за декорация на детската спалня


Идеи за декорация на детската спалня
Снимка: iStock/Guliver

Интериорът на детската стая отчита преди всичко интересите на децата. Добре е самите деца да изразят своите мечти и фантазии за това как виждат личното си пространство. Децата на по-голяма възраст могат да участват в избора на стила и подредбата на мебелите, битовия текстил и аксесоарите.

Най-важният аспект в декорацията на детската стая е свързан със създаването на уникален и жизнен дизайн, който няма да ви омръзне. В такава стая ще бъде интересно да играете, да се отпуснете и да доведете приятели. Следователно стаята трябва да бъде обзаведена с предмети, които подчертават индивидуалността на детето. Например колекция от автомобили или самолети.

Можете да подчертаете стила с помощта на различни декоративни обекти. Това може да са смешни стикери, лампи с необичайни форми, панели, стенописи и опънат таван с триизмерен модел. В такава среда всяко дете ще се почувства като пълноправен собственик на собственото си място.

Стените в детската стая могат да бъдат украсени с картини или рисунки на цялата стена. Рисувайки стените със собствените си ръце, родителите не само ще създадат необичаен и уникален дизайн, но и ще вложат душата си в него. Този процес е особено интересен с участието на най-малкия собственик на стаята. Отпечатъци от ръце на всички членове на семейството би била оригинална декорация за стените.

Цветовете в детската стая могат да бъдат абсолютно всякакви, защото децата обичат яркостта. За момичета стаята може да бъде розова или изпълнена в люлякови цветове. Дъга в дизайна ще изглежда много необичайно: може да я представите под формата на спално бельо, завеси или тапет. За момчета например е подходяща морската тема в комбинация със светлозелени фотьойли или пуфове. За момичета са подходящи флоралните теми.

Що се отнася до стила, няма конкретни препоръки. Всичко зависи от общия стил на апартамента или къщата, вкусовете и предпочитанията на родителите и децата, както и финансовите възможности.

Спалня в класически стил с ярки акценти е идеална опция за всяко дете. Този стил включва изобилие от светли цветове и естествени материали. Тази опция е безопасна за здравето на детето и не се отразява на психиката му.

Друг интересен вариант е стилът Прованс. Известен е с любовта си към пастелните цветове и светлите мебели. Спалното бельо, покритието за легло и столове и възглавничките в този стил са преплетени с флорални мотиви. Включете като декорация порцеланови или керамични изделия.

Що се отнася до мебелите, те трябва да бъдат не само цветни, но и практични при употреба. В наши дни в мебелните магазини се предлагат мебелни комплекти легла, шафове, бюра, столове и други, които се сглобяват лесно. Родителите могат с лекота да изберат мебелен комплект от всякакъв цвят и от всякакъв материал.

Източник: spalnobelio.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако не можеш да бъдеш добър пример, ще трябва да станеш ужасно предупреждение.

Катрин Еърд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама