Каква цветова палитра да изберете у дома според зодията


Каква цветова палитра да изберете у дома според зодията
Снимка: iStock/Guliver

Сигурно сте запознати с някои от тенденциите през последните години – индустриален стил или шаби шик. Но обмисляли ли сте модел за интериорен дизайн, който е малко по-персонализиран? Например, спрямо зодиакалния ви знак. Първо, вероятно ще бъдете естествено привлечени от нюансите на вашия знак и ще почувствате усещане за дом и уют, когато сте обвити в тези цветове. И две, това е практичен начин да стесните безкрайния спектър от възможности за избор.

Овен - розово, коралово, ярко оранжево, жълто

Като първият знак на зодиака, Овенът е събирач. Тези управлявани от Марс същества са привлечени от цветове с много топлина. Но колкото и да сте огнени, боядисването на целия ви дом в ярко коралово от пода до тавана вероятно не е реалистично за повечето бюджети и вкусове. Така че, изберете неутрална палитра, която да надграждате с акценти.

Телец - маслено зелено, земно кафяво, топло бяло

Телецът се управлява от любовната планета Венера, която традиционно е свързана с белите и зелените цветове. Тази зодия представя плодородните първи дни на пролетта и се чувства най-добре около цветове, които са едновременно „земни“ и ярки. С една дума: растения. Много растения. И какво върви добре с растенията? Светлина.

Близнак – цикламено, лилаво, отровно жълто

Сезонът на Близнаците започва, когато пролетта се превърне в лято и цветята са в пълен апогей. Тези диви деца блестят в цветове, които биха могли да изглеждат рискови или грозни за хората с по-малко смелост. Така че бъдете дръзки. Заложете на ярко жълтите столове. Купете великолепни лавандулови цветя. Дори и през зимата, Близнаците жадуват за това лятно слънце.

Рак - Ментово зелено, бледо тюркоазено, светло розово

Раците са „летни” бебета с чувствителна страна. Те обичат цветовете, които не са непременно смели, но имат дълбочина. За материите също са капризни – кадифе би бил интересен вариант за тях. То добавя антично докосване, което Раците особено обожават.

Лъв - Рубин, аметист, блестящо злато

Лъвовете са крещящи и обичат да правят изявления, където и да отидат. Кралските бижута, като рубинено червено и аметист лилаво, ги карат да се чувстват „в свои води”. Как обаче да добавите царствено богатство към плебейски бюджет? Играйте с текстури. Килими с шарки, украсете рафтовете с лъскави златни и месингови пръчици за свещи и книгоразделители.

Дева - Крем, пясък, слонова кост

Въпреки че обичат неутрални тонове, за Девите е важно цветовете да са леки и прохладни. Те искат да се чувстват като в спа център, гледайки сериал в собствения си хол. С други думи? Потърсете най-мекото от мекото, когато става въпрос за текстури, за да избегнете мрачния въздух, който твърде неутралните тонове създават.

Везни - черно, въглен, маслина

Везните обичат красотата, но също така обичат да се сливат с обкръжението им. Те са склонни да гравитират към цветове, които приличат на шикозен камуфлаж. Мислете за черното като за неутрален акцент, който носи баланс –все пак, никой не обича баланса повече от Везните.

Скорпион - топло кафяво, бургундско червено

Скорпионите се управляват от Марс, червената планета. Дълбоките винени тонове помагат на Скорпионите да се свържат със своите мистериозни душевности. Ориенталски килим, кафяв диван от велур, дървени акценти. Скорпионите са привлечени от дълбочината, която носят красиво изработените дървени предмети - както по отношение на естетическото присъствие, така и по отношение на историята.

Стрелец - Горчица, лилаво и оранжево

Стрелецът се управлява от Юпитер - планетата на късмета и разширяването и възможностите, която се свързва с жълто и лилаво. Стрелците също така имат страхотни чувства за хумор и не се взимат прекалено сериозно, затова обичат да изследват цветове, които усилват игривата им страна.

Козирог - черно, сребърно, златно

Козирозите се управляват от Сатурн - планетата на структурата и дисциплината - която се свързва с тъмнината. Цветовата им палитра отразява сериозния им подход към живота. Но техният успех винаги идва и с много сребърни и златни хапки.

Водолей - фуксия, пурпурно

Водолеите имат щипка мистерия, но всъщност те са деца по душа – добре де, изключително сложни деца. Мислете за тези дълбоко пигментирани нюанси като за акценти, които намигат на тяхната публика - ярко поп арт, кичозни дрънкулки и оцветени стъкла.

Риби - морска пяна, тюркоаз, лазурно синьо

Рибите в края на краищата са риби, така че са в своя елемент с цветове, които се вписват в естетиката на морското. Те трябва да се огледат в пространството си и да се чувстват вдъхновени, но и спокойни.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Когато прегърне един мъж, жената иска да почувства неговата слабост, а когато го целуне - неговата сила.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама