Налага ли се смяна на щрангове?


Налага ли се смяна на щрангове?
Снимка: Pixabay.com

Ако не сте сменяли щрангове в апартамента Ви, откакто сте го закупили, рискувате да се сблъскате с множество проблеми. Амортизиралите тръби се пукат лесно и водят след себе си сериозни течове и намаления. Старите щрангове допринасят и за по-високите сметки на топлата вода. В този ред на мисли, е добре да се замислите за смяна на щрангове, като се обърнете към фирма за ВиК услуги и ремонти. Този вид ремонт може и да не е от най-евтините, но пък е наистина много важен.

Какво включва ремонта за смяна на щрангове?

Ако повиката фирма за ВиК услуги, специалистите ще спрат водата на входа, а след това ще демонтират старите тръби, за да могат да положат новите. Прави се и изолация, която да гарантира стабилността на щранговете. Ремонтните дейности завършват, след пускането в експлоатация на новия тръбопровод. Прави се основен преглед и всичко приключва благоприятно за потребителя. Разбира се, дава се и гаранция за монтираните нови щрангове.

Тук е важно да напишем, че старите метални тръби, се заменят с по-надеждни от полипропилен, така че срокът на използване да бъде най-малко 15 година. И дори след изтичането на този срок, тръбите ще бъдат годни за употреба. Полипропиленовите тръби не ръждясват, и са далеч по-стабилни. За това свидетелстват милиони потребители към момента.

Какво ще се случи, ако не сменим щранговете?

В случай, че не се вслушате в нашия съвет, да потърсите съдействие за смяна на щрангове, то тогава нещата ще се развият с негативен знак върху вашето жилище. Амортизацията на щранговете често става причина за наводнения както в дома Ви, така и в апартаментите под вас. Следват немалко щети, които ще трябва да заплатите, а също и разправии със съседите.

Нанесените щети и по-високите сметки за топла вода, които ще плащате, са все причини да заделите пари за този ремонт. С него има възвръщаемост на инвестицията в дългосрочен план, пък и ще живеете далеч по-спокойно, без страх от течове, влага, наводнения и др. последици. Погледнато от тази страна, не бива да се отлага ремонта на тръбите, който е от значение.

Има немалко стари жилищни сгради, чийто щрангове плачат за смяна. Вие можете да убедите вашите съседи да се включат в масова подмяна на щранговете, която ще Ви излезе по-евтино. Фирмите правят добри отстъпки, когато се поръча абонаментна услуга за повече от един апартамент. Ако пък съкооператорите Ви не са съгласни с този ремонт, не му мислете дълго, а потърсете помощ от ВиК фирмите, за да разрешите вашия проблем, докато е време.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Защото в крайна сметка човек се познава по това как обича. Не друго, а любовта определя нашата същност.

Уилям Кофин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама