Натурални ароматизатори с етерични масла


Натурални ароматизатори с етерични масла

Искате домът ви да ухае приятно, но не искате да използвате купени ароматизатори. Днес ви предлагаме да си ги направите сами. За целта имате нужда само от натурални съставки. 

1. Напълнете празна бутилка с пулверизатор с вода и добавете няколко от любимите си етерични масла. Разклатете добре, преди да използвате. Може да експериментирате с различни ароматни комбинации, за да създадете различни ефекти за отделните стаи - успокояваща лавандула за спалнята и тонизираща мандарина за хола.

2. Заменете изкуствените ароматизатори за баня и си направете сами напълно незабележим. Просто напоете памучен тампон с етерично масло и го сложете на подходящо място.

3. Някои купени ароматни свещи съдържат потенциално вредни съставки, затова може да си ги направите абсолютно сами. Разтопете на водна баня восък, след което добавете вътре няколко капки етерично масло по избор. В чист буркан поставете фитил с метален накрайник, след което излейте все още горещия восък. Оставете да се охлади добре и вече си имате натурална ароматна свещ.

4. Вземете купа с шишарки и капнете върху тях етерични масла, за да ароматизирате стаята.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Някъде там има друг малък особняк, който ще ни обича и ще ни разбира, ще целуне нашите странности и всичко ще бъде наред.

Кари Брадшоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама