Не изхвърляйте стария хляб - ето как да приготвите най-добрия тор


Не изхвърляйте стария хляб - ето как да приготвите най-добрия тор
Снимка: iStock

Старият хляб може да се използва за приготвянето на качествен тор и мързеливите градинари много добре знаят това.

Приготвяне на тор от стар хляб

За целта напълнете голям съд с хляб, крекери или кори за баница. След това добавете вода. Течността трябва да е топла.

Не е необходимо много вода - тя трябва да се издигне няколко сантиметра над нивото на хляба. Оставете сместа да се настоява поне седем дни. След това я прецедете и я разредете с вода в съотношение 1 към 1.

Кои култури могат да се подхранват с този тор?

Ягоди

В случая се използва рецептата, описана по-горе, с тази разлика, че към разтвора се добавя накълцана свежа коприва. В края на есента и след като брането на плодове вече е приключило, ягодите трябва да се подхранят с този разтвор.

Краставици

Към класическата рецепта трябва да добавите 10 капки йод. Разтворът може да се използва за поливане или пръскане на краставиците. Подхранването с него може да се извършва веднъж на седмица и половина през целия сезон.

Домати

В случая към разтвора трябва да добавите пепел, за да приберете богата реколта от едри и сочни домати. Достатъчно е да полеете насажденията три пъти с тази течност.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

В човешкото сърце винаги остава поне една капка сила - докато е живо, докато се надява, докато вярва.

Самуил, Димитър Талев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама