Неприятна миризма от климатика ви? Ето какви са причините


Неприятна миризма от климатика ви? Ето какви са причините
Снимка: iStock

Ако усетите, че при работа климатикът ви не само охлажда/затопля помещението, но също така освобождава неприятна миризма, най-вероятно има проблем с уреда.

Ето някои от най-често срещаните причини за лоша миризма от климатика:

1. Прах и мръсотия

Ако климатикът не се почиства и поддържа редовно, вътрешните филтри и компоненти могат да събират прах, мръсотия и други частици. Това може да доведе до разпространение на неприятни миризми във въздуха.

2. Плесен и влажност

Ако климатикът не премахва ефективно влагата от въздуха, това може да създаде подходящи условия за развитие на плесен и микроорганизми във вътрешността на уреда. Те могат да предизвикат неприятни миризми.

Вижте още: 5 съвета как правилно да използвате климатик в жегата

3. Неизправност

Блокирани или замърсени филтри могат да доведат до намалено циркулиране на въздуха. Това може да предизвика застояване на въздуха и натрупване на миризми от плесен, бактерии и други замърсители.

4. Електрически проблем

Проблеми с електрическата система на климатика могат да предизвикат нагряване на някои компоненти. Това може да допринесе за появата на миризма на изгоряло в дома.

Вижте още: Интериорни трикове, които ще накарат дома ви да изглежда по-скъп

5. Прах

В някои случаи, ако климатикът не се използва продължително време, може да се натрупа прах върху вътрешните повърхности и филтрите. При пускане на климатика този натрупан прах може да освободи специфичен мирис.

6. Химикали 

Някои от компонентите и материалите, използвани в климатиците, могат да отделят химически съединения след продължителна употреба.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама