Опитните градинари правят това и зеленчуците им никога не са горчиви


Опитните градинари правят това и зеленчуците им никога не са горчиви
Снимка: iStock

Всички зеленчуци съдържат химикал, който при определени условия може да се отложи в тях и да им придаде неприятен горчив вкус. Разбира се, това се случва, ако растенията не получават правилните грижи.Освен това недостатъчното или неравномерно поливане причинява стрес за насажденията и се отразява негативно на вкуса им. 

Ето какво точно правят опитните градинари, за да избегнат появата на горчивина при зеленчуците.

1. Опитните градинари никога не прибират рано реколтата

Ако твърде рано откъснете зеленчуците, не се учудвайте, че те са горчиви. В случая те нямат достатъчно време да натрупат необходимото количество захар, за да не горчат.

2. Опитните градинари винаги подхранват навреме почвата

Бедната почва е друга причина за горчивината на зеленчуците. За да растат добре, необходимо е да се поддържа баланс на хранителни вещества и минерали в нея.

5 ВИДА НАСЕКОМИ, КОИТО СЪСИПВАТ ГРАДИНАТА ВИ И КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ТОВА

3. Опитните градинари  никога не мокрят листата при поливане

Липсата на влага определено ще се отрази на вкуса и качеството на зеленчуците. Но също така е важно, когато се поливат, да не се мокрят листата им, за да нямат горчив вкус.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама