Опитните градинари винаги заравят това в средата на градината, за да е богата реколтата


Опитните градинари винаги заравят това в средата на градината, за да е богата реколтата
Снимка: iStock

Опитните градинари винаги разчитат на изпитани трикове, които не само увеличават реколтата, но и значително улесняват работата им в градината. Те никога не изхвърлят пробитите стари кофи.

Опитните градинари заравят стара кофа в средата на градината. Това се прави с цел увеличаване на добива на градинските култури. Вероятно вече си задавате въпроса как този метод може да повлияе на реколтата.

Как правилно да заровите старата кофа в градината?

Преди да заровите кофата, трябва да направите много дупки в нея. Благодарение на тях водата и хранителните вещества ще могат да навлязат в почвата. След това кофата се пълни с компостна маса и се поставя в предварително изкопана дупка в средата на градината. Растенията трябва да се засаждат около заровения контейнер.

Резултат от процедурата

Ако напоявате почвата чрез кофата, тогава водата бързо ще достига директно до кореновата система на градинските култури. Може да изсипете и компост в нея, който директно ще подхрани корените на растенията. По този начин разпределението на полезните съединения ще се извършва равномерно. В резултат на това краят на летния сезон ще се радвате на богата реколта от плодове и зеленчуци.

Защо старите градинари използват мед в градината?

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Когато ти се даде възможност да бъдеш прав или добър, избери да бъдеш добър.

"Чудо"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама