От опитни кулинари: Така правилно се затваря зимнина


От опитни кулинари: Така правилно се затваря зимнина
Снимка: iStock

Сега е подходящият момент за приготвяне на зимнина и повечето домакини вече са започнали да купуват плодове и зеленчуци. Независимо дали използвате изпитани рецепти, често се случва зимнината да се развали. Има много причини за това, а по-долу ви представяме на какво трябва да обърнете внимание, за да може тя да издържи възможно най-дълго.

Вижте още: 4 растения, които ще превърнат двора ви в оазис

1. Неправилно стерилизирани буркани

Ако бурканите са лошо или недостатъчно стерилизирани, в тях могат да останат бактерии и различни вредни микроорганизми, които да доведат до ферментация на плодовете и зеленчуците. За да избегнете риска от това събитие, е важно стерилизацията да се извърши правилно. Добре измитите буркани и капачки се нареждат в тава и се слагат в загрята на 180 градуса фурна за около 15-20 минути. Също така не забравяйте да затворите добре зимнината в бурканите, без да влиза въздух в тях.

2. Използвате презрели плодове и зеленчуци

Много хора вярват, че зимната супа ще бъде по-вкусна, ако се използват узрели зеленчуци, но това не е така. Плодовете и зеленчуците се разграждат и развалят много по-бързо, дори когато използвате консерванти. Затова избирайте твърди плодове и зеленчуци, които не са повредени и нямат петна.

Вижте още: Не чистете тавана у дома? Голяма грешка, ето защо 

3. Лошо място за съхранение

Зимнината ще издържи по-дълго, ако се съхранява на място, където няма течение, влага, топлина и слънчева светлина. Всичко това са фактори, които влияят на ускорената ферментация на плодовете и зеленчуците в буркана и по-бързото им разваляне.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама