4 растения, които ще превърнат двора ви в оазис


4 растения, които ще превърнат двора ви в оазис
Снимка: Istock

Все повече домакинства предпочитат дворовете им да бъдат с бетон, вместо да ги превърнат в красива градина, в която да бягат от асфалтирания град.

Красива градина пред къщата ви ще ви направи по-щастливи, а домът ви ще изглежда по-красив и дори може да увеличи стойността си с до 20%.

Вижте още: Цвете скелет: Как да го отглеждаме правилно

Днес ви представяме 4 растения, които ще превърнат дома ви в оазис:

1. Рододендроново дърво

Макар че изглежда като огромно дърво, всъщност това е храст. Когато е засадено правилно, то изисква малко поддръжка. То расте най-добре, когато е разположено далеч от пряка слънчева светлина и на място, което е защитено от вятъра. Ако всичко върви добре, всяка година ще се радвате на изобилен цвят.

2. Форзиция

Цъфтежът на това ярко жълто растение показва настъпването на пролетта и може да започне да цъфти в края на февруари. Това е бързо растящо и лесно растение, което може да издържи на температури до -20° градуса. Освен това не изисква специална почва и може да функционира добре дори в частично сенчести места.

Вижте още: Доматите ви се напукват? Това са причините

3. Нанкинска череша

Нанкинска череша в вид храстова череша, която има толкова добър вкус, колкото и изглежда. Растението издържа на тежки зими и неговите розово-бели цветове покриват всички стъбла. След това цветята произвеждат череши, които имат сладък, тръпчив и остър вкус едновременно.

4. Димен храст

Димният храст е забележителен не само с цветните си листа, но и с това, че размитите лилави или розови цветя, които го покриват, изглеждат като облак дим в средата на лятото. Интензитетът на цвета зависи от почвата, в която расте. Храстът може да понася ниски температури и има различни видове от него спрямо размера и цветовете, които искате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Аз гледам на тялото си повече като на инструмент, отколкото като на орнамент.

Аланис Морисет

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама