Цвете скелет: Как да го отглеждаме правилно (ВИДЕО)


Цвете скелет: Как да го отглеждаме правилно (ВИДЕО)
Снимка: Pixabay

Въпреки че името „цвете скелет“ може да звучи като принадлежащо за зловещ Хелоуин, това единствено по рода си цвете е по-скоро ефирно, отколкото призрачно. Деликатните бели венчелистчета са известни с една своя много необичайна черта: стават прозрачни, когато се намокрят.

Цветето скелет не е обичайна гледка в повечето градински центрове. Истината е, че те си имат определени предпочитания, когато става въпрос за условията на отглеждане, но ако живеете в подходящ климат, те са зашеметяващо многогодишно допълнение към вашата градина.

Вижте още: 4 трика как да отгледате красива и цъфтяща гардения

Къде да отглеждаме цвете скелет?

За да произведат красиви цъфтежи, скелетните цветя изискват условия, подобни на планинските райони на родното им местообитание във високите части на Азия. Това е открито почвопокривно растение за сенчести места. Цветето скелет е многогодишно растение, но бавно растящо. Продължителността му на живот е неограничена, стига да му е осигурен по-хладен климат.

Скелетните цветя, които се размножават чрез коренища, растат най-добре в земята, а не в саксии, особено като вземем предвид, че имат период на латентност през зимата, който е трудно да се възпроизведе на закрито.

Слънчева светлина

За да имитирате горите, където расте цветето, засадете го на място, което е предимно сенчесто, защитено от силна, пряка слънчева светлина.

Почва

Изберете „богата, влажна глинеста почва“, но се уверете, че остава добре дренирана през цялата година.

Вижте още: С това лекарство доматите ще узреят за дни

Поливане

Скелетните цветя трябва да се поддържат постоянно и равномерно влажни. Поливайте дълбоко по време на засушаване, за да поддържате нивата на хидратация.

Торене

Скелетните цветя не се нуждаят от често торене, но почвата в естественото им местообитание е богата на органични вещества. Ако вашата не е, добавете органичен компост или тор.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама