Как да се грижите правилно за бегония


Как да се грижите правилно за бегония
Снимка: Nyles McNierney / Pixabay

Бегонията е много известно и предпочитано за отглеждане растение. В допълнение към повече от хиляда вида, съществуват и към две хиляди хибридни форми на растението, така че би било трудно да определим ботаническото описание на неговия род. 

Бегониите са открити през 17 век от монаха Чарлз Плумие, участвал в експедиция до Антилските острови. Ученият открива шест вида бегонии и ги наименува на своя приятел Мишел Бегон, губернатор на остров Хаити.

Магичен разтвор, който унищожава всички плевели

Бегонията не обича промяната. Изберете място за нея в дома си и не я местете. Поставете я на добре осветено, но без пряка слънчева светлина. При цъфтеж бегониите се нуждаят от ярко осветление, така че най-доброто място е первазът на прозорците с изложение изток или запад.

Подходящ сезон за засаждане е пролетта. Грудните бегонии трябва да се покълнали в сандъчета. Поставете ги на светло място при температура 16-18 ºC и висока влажност - 60-70%.

Бегонията се нуждае от балансирана влага, но това не означава, че трябва да се полива често. Много по-важно е да се създаде достатъчно ниво на влажност на въздуха, в противен случай връхчетата на листата ще изсъхнат.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Вземете разбитото си сърце и го превърнете в изкуство.

Кари Фишър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама