5 растения, които растат и цъфтят във вода, без почва


5 растения, които растат и цъфтят във вода, без почва
Снимка: iStock

Търсите уникален начин да добавите малко зеленина към вашия дом или офис? Помислете за отглеждане на растения във вода! Това е не само красив вариант с ниска поддръжка, но също така е чудесен начин за рециклиране на стъклени буркани. Днес ще обърнем внимание на 5 растения, които могат да се отглеждат и цъфтят във вода, без да е необходима почва.

Ето това са растенията, които НЕ виреят заедно в градина

Бамбук

Бамбукът е популярно стайно растение, за което се смята, че носи късмет и просперитет. Вирее добре във вода и може лесно да се размножава чрез отрязване на стъблата и поставянето им във ваза или буркан, пълен с вода. Изисква ярка, индиректна светлина и трябва да се пази от пряка слънчева светлина.

Водна лилия

Водните лилии са красиви водни растения, които цъфтят с живописни цветя. Лесно се отглеждат в езерце или голям съд с вода и изискват слънце и частична сянка. Те също трябва да се торят редовно, за да имат здравословен растеж.

Потос

Потосът е стайно растение с ниска поддръжка, което може да се отглежда във вода. Има дълги, влачещи се клончета със сърцевидни листа и е чудесно за добавяне на зелена нотка към всяка стая. Може да се размножи, като се отреже стъбло и се постави във ваза или буркан, пълен с вода.

Филодендрон

Филодендроните са друго популярно стайно растение, което може да се отглежда във вода. Те имат големи, лъскави листа и могат да се размножават по същия начин като потоса. Те изискват ярка, непряка светлина.

Паяково цвете

Растенията паяк са известни със своите дълги, тънки листа и малки бели цветя. Те са лесни за отглеждане във вода – просто растението във ваза или буркан, пълен с вода. Те предпочитат ярка светлина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Tайната на успеха - не бързайте.

Мария Кюри

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама