Ето това са растенията, които НЕ виреят заедно в градината


Ето това са растенията, които НЕ виреят заедно в градината
Снимка: iStock

Когато стане дума за зеленчукова градина, трябва да сте сигурни, че използвате пространството си разумно и сте направили добра комбинация от луковици, високи зеленчуци и растения, които висят настрани. Някои растения обаче не обичат компания.

5 зеленчука, които можете да отглеждате на балкона

Бобовите и зърнените култури, които са богат източник на протеини, не обичат да виреят до зеленчуци от рода на чушките, били те сладки или люти, както и различни видове лук и чесън.

Броколите и карфиолът са много вкусни и здравословни, а и се отглеждат много лесно. Единственото, което не трябва да правите, е да ги засаждате близо до ягоди, домати, тикви или пипер.

Морковът е един много вкусен и полезен зеленчук, особено за малките деца и за хората, които имат проблеми със зрението. Отглеждат се лесно, стига покрай тях да няма засадени пащърнак или копър.

Цвеклото пък трябва да засадите далеч от синапа и от зърнените и бобови култури.

Зеленолистните зеленчуци в никакъв случай не засаждайте до цвекло или магданоз.

И не на последно място негово величество картофът, който вирее добре, в отсъствието на ряпа, домати, краставици или тиква.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

В крайна сметка, сезоните се менят. Също така и градовете. Хора идват и си тръгват от живота ти. Но е много приятно да знаеш, че тези, които обичаш, винаги са в сърцето ти.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама