По-удобни ли са печките на пелети от останалите алтернативни уреди


По-удобни ли са печките на пелети от останалите алтернативни уреди
Снимка: iStock

Процента на домакинствата, които използват отоплителни уреди на твърдо гориво никак не е малък. Когато се търси висок коефициент на ефективност и удобство, намаляване на вредните емисии както и осигуряване на рентабилно и не изискващо твърде сериозни ангажименти решение е абсолютно логично да преминете от уреди на дърва към печки на пелети. Ако ви е омръзнало ежедневното цепене на дърва, сушене и търсене на достатъчно място за съхранение ето, че благодарение на новия си уред, използващ пелети можете да си спестите куп главоболия, които се отнася до обслужването и грижата за топлината на дома през зимните месеци.

Съществени удобства от употребата на уреди на пелети

Ръста на потреблението на пелети значително се е увеличил от 2013 година до сега. Това отчитат производители и търговци на биогоривото. Причините за популяризирането не само на горивото, но и на самите уреди се дължи на удобствата, които тези отоплителни решения предоставят на клиентите. Най-важните се отнасят до:

- Зареждане на бункера веднъж седмично, което ви спестява достатъчно време и ангажираност;

- Автоматичен режим на работа, при който се задава желаната температура и уреда самостоятелно я поддържа;

- Икономичен разход, който се дължи именно на автоматизацията, която равномерно контролира изгарянето на пелетите;

- Калоричност на гоивото, което е показателно защо с минимално количество се осигурява достатъчно топлинна мощност, която да гарантира отлични условия за живот;

- Ниска първоначална инвестиция спрямо всеки един електроуред, който ес предлага на пазара;

- Възможност за самопочистване, което също е част от автоматизацията на по-голям процент от съвременните печки на пелети и други.

Не са малко водещите предимства, от които можете да се възползвате визирайки всички онези показатели, които са присъщи за биогоривото и удобствата от неговото използване.

Разлика между пелетен котел и печка

Много клиенти се колебаят дали да изберат котел, камина или печка на пелети. Определено е от съществено значение да се вземат под внимание разликите, които са характерни за тези уреди. Въпреки, че използват едно и също гориво те си имат своите особености и преди да се инвестира в даден отоплителен продукт не е за подценяване сравняването на техническите им особености.

Ако котела е средство за гарантиране на оптимална мощност, която да осигури на потребите отлични условия за отопляване на имоти, които са с квадратура до 350 кв.м. то при печките и камините възможностите са два пъти по-малки. Реално, ако се нуждаете от икономично и екологично решение за отопляване на имот между 70 и 150 кв.м. определено печките и камините на пелети са много по-ефективна възможност. Ключовите разлики се отнасят и до:

- При котлите живия пламък не се вижда, докато при останалите съоръжения можете да се насладите на уюта и романтиката, които те създават;

- Габаритите при камините и печките са доста по-компактни, което позволява да се инсталират дори в помещения, които са обичайно обитавани от домакинството;

- Котлите не бихте могли да използвате за готвене, но все повече печки имат опция да бъдат използвани и като кухненски пособия.

Изяснявайки си тези особености преценката, която ще направите по отношение на подбора е важна за да можете да вземете окончателно решение, което напълно да ви удовлетвори.

Естетика, уют и комфорт

Безспорно е, че през зимата е от значение на какъв уред и източник за топлина ще се доверим. Избирането на пелетна печка си има своите плюсове, но също така и недостатъци. В зависимост от спецификацията на вашия имот е необходимо да се възползвате от онези идеи, които се предлагат на пазара и са приспособими спрямо техническите особености на жилищната площ.

Благодарение на правилния подход за инвестиране можете да си гарантирате:

- Приятен и красив облик в интериора, благодарение на дизайнерски модели отоплителни уреди;

- Безупречна среда, изпълнена с романтика и уют;

- Качествено отопление, осигуряващо безспорен комфорт.

Продуктовите каталози на водещи търговци предлагащи решения за климатизация и отопление представят разнообразен набор от идеи, от които да се възползвате, посочват от Манаки блог.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама