Подредете и изчистете: 6 неща, които гостите ви ще забележат


Подредете и изчистете: 6 неща, които гостите ви ще забележат
Снимка: iStock

Времето е ценно, особено когато се подготвяте за пристигането на гости. Ето какво казват експертите, че определено трябва да почистите, за да не направите лошо впечатление.

1. Проверете за мухъл

Очите на гостите веднага ще се насочат към тези издайнически черни петна, където и да се появят – и те наистина могат да се появят навсякъде – от бани до спални и мазета. Мухълът може да расте навсякъде, където има влага. Все пак, това не означава, че трябва да го имате в дома си. Това не само е знак, че не сте почистили, но някои видове мухъл също могат да бъдат токсични. 

Вижте още: Ето как само за 20 минути да се избавите от мухъла в банята

2. Почистете с прахосмукачка и избършете подовете

Гостите ви ще направят първото си впечатление за вашия дом в момента, в който прекрачат входната ви врата - и по-често те ще гледат право надолу. Те със сигурност ще забележат, ако има мръсотия или прах по пода. Въпреки че не е нужно да изпадате в крайности, трябва да изчистите с прахосмукачка или метла, за да премахнете всяка очевидна мръсотия. След това се отървете от всички останали следи, включително кал, разляти напитки или ивици с помощта на парцал.

3. Почистете видимите петна от прах

Въпреки че не е нужно да се притеснявате за почистването на прах от всяко кътче, пролука и повърхност в дома ви, малко почистване на най-видимите зони ще ви помогне много. Вашият основен приоритет трябва да бъде телевизорът, стъклените рафтове и други привлекателни места. Също така, ако гостите ви ще останат през нощта, минете и в спалнята им. 

4. Почистете баните

Независимо дали гостите на къщата ви се отбиват само за няколко часа или остават за няколко дни, от съществено значение е банята ви да бъде възможно най-чиста. Не само непочистените бани са убежище за микроби и бактерии, но гостите също ще забележат мръсотията. Разбира се, трябва да се уверите, че мивката, тоалетната чиния и душът са чисти, а също така да избършете  дръжките на вратите. И дори ако сте свършили мръсната работа по-рано през деня, проверете набързо баните точно преди да пристигнат гостите ви – особено ако имате деца!

Друго място, което не бива да пропускате? Стъклени душ врати, които могат да изглеждат мръсни след употреба. Използвайте равни части вода и оцет, напръскайте върху повърхността и оставете да престои няколко минути. След това избършете с хартиени кърпи или суха кърпа. Помага за премахване на петна от твърда вода от душ паравана и ще направи банята ви искряща.

Вижте още: 7 трика за почистване на баня, за да не се налага да търкате с часове

5. Подредете

Въпреки че не е нужно да подреждате прекомерно, гостите са склонни да забелязват ежедневния безпорядък повече, отколкото можете да осъзнаете. Това може да включва купчини поща или документи, разположени на кухненския ви плот, купчини обувки или раници до входната врата, тонове продукти, разхвърляни върху плота в банята или различни предмети, разпръснати по масичката ви за кафе.

6. Освежете въздуха

Преди всичко гостите ще забележат миризмата на вашия дом. Тъй като живеете в дома си, може да свикнете с миризмата и може да не осъзнаете дали има нужда от малко освежаване. Например, някои стари домове може да миришат на плесен, домовете на пушачи миришат на дим и ако сте готвили наскоро, домът ви може да мирише на храна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама