Пране на домашни завивки - колко често да го правим


Пране на домашни завивки - колко често да го правим
Снимка: iStock/Guliver

Завивката може да бъде много неща, но мръсна не бива да е едно от тях. Това поражда въпроса „Време ли е за пране?”, и понякога отговора не е толкова очевиден колкото бихме си помислили.

Но не винаги можем да разберем, че е време за пране, понякога признаците са по-скрити от обикновените петна, за това е редно периодичното пране на завивки, най-добре е да е от професионална фирма като TeamClean.bg.

Кой може да изпере завивките ни безупречно

Идеята за прането е доста приятна, но в момент, в който стигнем до самото пране ентусиазма бързо изчезва – това е понеже цялостното пране на завивка е доста трудна дейност. Най-важният аспект, обаче, не е самото пране, а плакненето на завивката – така няма да има следи от препарати освен приятното ухание.

Професионалните фирми, за разлика от домашните чистачи, имат както знанията, така и способността да изперат домашните ви завивки абсолютно безупречно. Процесът по пране не е толкова по-различен от този в дома ви, но разликата е самата машина и препаратите, които се ползват от професионалните фирми.

Колко често е нужно да се перат завивките

Това зависи от това колко често се ползват. Ако ползването им е рядко, то веднъж в годината, след зимен сезон, е напълно достатъчно.

Ако една завивка не е ползвана от известно време, и не е била складирана добре, е желателно тя да се изпере поне веднъж преди ползване. С професионалната услуга на TeamClean.bg, това е напълно достатъчно.

При често ползвани завивки, или такива ползвани от деца или бебета, е добре да се перат поне 2 пъти в годината, след и преди пиковите сезони на тяхната употреба. Причината зад това е да се гарантира безопасността и удобството на децата, все пак те имат много по-нежна кожа, която има нужда от специална грижа.

Пране на завивки против алергени и акари

Човек, които е имал среща с акари знае колко ужасно може да бъде това. Спешното справяне с тях е изключително необходимо, тъй като те са носители на зарази а и доста обичат да хапят, а това оставя следи, сърби и може да доведе до сериозни алергични реакции.

Спасението е професионалното пране на завивки от опитна фирма, която използва специфични способи, чиято роля е цялостното и абсолютно премахване на вредителите. Без компромис, без съмнения – окончателен край на срещата ви с неканените гости.

Важно е и да реагирате бързо, не само заради комфорта, но и тъй като акарите доста обичат да мигрират, и може да се наложи цялостна дезинфекция на дома, а това излиза скъпо.

Спестете си пари, нерви, време и усилия – ползвайте се от професионалните услуги на фирми за пране на завивки като TeamClean.bg още днес.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама