Предимствата на спалното бельо от изкуствени материали


Предимствата на спалното бельо от изкуствени материали
Снимка: spalnobelio.bg

 

Противно на разпространеното погрешно схващане, моделите спално бельо от изкуствени материали имат не по -малко предимства от тези, изработени от естествени тъкани, като например памук, спални комплекти от бамбук или спално бельо от памучен сатен.

Полиестер

Много издръжлив материал, който има широка палитра от нюанси, перфектно задържа формата си и запазва цвета. Той обаче се търкаля бързо и затова изисква периодично почистване с машина за отстраняване на бобчета. Друг недостатък е, че полиестерното спално бельо не пропуска добре влагата, което означава, че не е подходящо за горещия сезон.

Вискоза

Външно и по отношение на свойствата материалът прилича на сатен: тънък е, лек, гладък и много мек, с ненатрапчив блясък, но струва повече от памучните тъкани. Моделите от вискоза са много подходящи за горещия сезон. От недостатъците може да се отбележи само, че тъканта е забележимо набръчкана и избледнява с времето.

Микрофибърен

Мека и топла вълнена материя, предназначена главно за студения сезон. Той запазва перфектно цвета си, не избледнява дори след много години. Купчината се държи здраво, не се разтрива, така че платното почти не се износва и остава без плешиви петна.

Тъй като микрофибърът е материал на базата на синтетични полиестерни влакна, такова спално бельо може да причини алергии и не е подходящо за хора с чувствителна кожа.

Както всеки друг текстил, материалът и дизайнът на спалното бельо трябва да бъдат избрани въз основа на цялостния стил на вашата спалня:

Класически - подходящи са модели с блясък на коприна, жакард и сатен в дълбоки наситени нюанси (тъмно синьо, шоколад, сиво, бордо и т.н.);

Прованс - комплекти от груб бял цвят, лен и камбрик изглеждат добре в естествени светли нюанси, както и с ненатрапчив растителен принт;

Минимализъм - текстил за спалнята от гладки матови материали, най -добре, на базата на памук и лен, в неутрални цветове (бяло, черно, сиво, бежово);

Скандинавски стил - що се отнася до минимализма, по -добре е да изберете екологично чисти материи на основата на памук и лен в спокойна цветова палитра (същото сиво и бяло, както и тъмно зелено, синьо и розово), обикновени или с геометричен печат;

Източник: spalnobelio.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама