Предметите, които задължително да имате у дома според Фън Шуй


Предметите, които задължително да имате у дома според Фън Шуй
Снимка: iStock

Според китайската философия и Фън Шуй, за да имате благополучие и късмет в дома си следва да притежавате следните предмети:

Ароматни предмети -  пръчици, свещи или ароматен дифюзер – важното да се обградите с аромати, които харесвате и които ви карат да се отпускате. Това е един от най-лесните начини да внесете добро настроение и положителна енергия в дома си.

Стайните растения – те са важна част от дома и задължителен елемент от интериора. Те са природен източник на положителна енергия. Имат свойството да създават усещане за хармония, но и в този случай е важно да ги разположите правилното: саксиите е добре да са далече от спалнята или от мястото за почивка, защото в пръстта протичат процеси на гниене.

Лампа - светлината е символ на просветление, пробуждане, добро. Тя е проводник на енергия. Нещо повече – олицетворява елемента огън. Ето защо, ако в дома ви липсва достатъчно светлина, е важно да поставите допълнителни полилеи с повече абажури. Също така е важно да са заоблени, защото това насочва потока Ци в правилната посока.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама