Розите ще цъфтят по-дълго, ако направите това през лятото


Розите ще цъфтят по-дълго, ако направите това през лятото
Снимка: iStock

Има много работа в градината през лятото, но отделянето на пет минути, за да се погрижите за вашите рози, може да доведе до по-големи и дълготрайни цветя.

Какво да направите

Премахването на мъртвите рози не само насърчава нов растеж, но също така поддържа вашия розов храст много по-красив. Тази задача отнема само по-малко от пет минути и може да бъде дори по-бързо, ако се изпълнява поне веднъж седмично.

Имате нужда от ножици за подрязване, но можете също да използвате остри ножици или градински ръчни ножици. Носете си ръкавици – розовите бодли не са шега!

Можете също така просто да откъснете стари цветни глави, докато се разхождате из градината си, но често е най-добре да използвате чиста ножица, за да предотвратите заболяване.

Вижте още: Розата може да не цъфти повече, ако пренебрегнете признаците на тази лятна болест

Как да го правите

Всичко, което трябва да направите, е да потърсите рози с увехнала, избледняла или напълно загубила венчелисчета цветната глава.

Идентифицирайте тези рози, тъй като те трябва да бъдат премахнати, след това потърсете първия набор от пет здрави листа под изсъхналите цветя, тъй като това е мястото, където ще се появи нов растеж. Изрежете точно над това, като използвате прав ъгъл и почистени остри ножици  Продължавайте в същия дух и след по-малко от пет минути този розов храст вече ще изглежда много по-добре.

Не забравяйте да почистите и изхвърлите правилно всички венчелистчета, тъй като те могат да привлекат вредители.

Вижте още: Как да размножавате рози от резници

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама