С какво сухите камини на дърва превъзхождат други алтернативни уреди за отопление


С какво сухите камини на дърва превъзхождат други алтернативни уреди за отопление
Снимка: iStock

Много по-икономично е отопляването с дърва в сравнение с газ, електричество или други алтернативни източници. За жалост не всеки имот би могъл да се възползва от уюта, който носи със себе си присъствието на камина, тъй като новите кооперации се проектират с друг тип иновативни и осъвременени инсталации. Но не е малък процента на домакинствата, които живеят в къщи, вили или имоти, в които димоотводите работят ефективно. А това е една приемлива причина да се възползват от предлаганите на пазара сухи камини на дърва. Икономическия фактор в случая е водещ и именно поради това употребата на уреди на твърдо гориво през зимните месеци дава ефективни резултати от гледна точка на намаляване на сметките за ток.

Идеален способ за намаляване на консумацията на електроенергия

Перото, което е най-разходоемко през зимни сезон е именно сметката за отопление, което всяко едно домакинство заплаща. Естествено е при ежегодно повишаващите се цени на енергийните източници да се търси друг подход, който да не е толкова скъп и да е поносим за средностатистическия потребител. Камините на дърва са перспективно решение от гледна точка на разход както и първоначална инвестиция. Покупката на такъв отоплителен уред е напълно оправдано, когато се търси осезаемо решение за намаляване консумацията на електроенергия.

Видовете камини, които се предлагат на пазара могат да работят на два принципа. Едните са тип сухи и са едни от най-лесните за използване съоръжения поради това, че за да могат да осигурят топлина имат нужда да бъдат свързани единствено с дмоотвода на имота. Вторият също интересен модел камини на дърва са тези с водна риза. Те се характеризират с отлична мощност и възможност да отопляват по-големи пространства посредством свързаните в системата радиатори.

Удобствата и при сухите и при вида с водна риза са безспорни особено по отношение на:

- Оптимизиране на разходите;

- Възможност за отопляване на различни видове имоти и помещения;

- Адаптивност и лесно обслужване;

- Икономичен разход на гориво и други.

Предпочитанията на клиентите към конкретния вид съоръжение е провокирано от индивидуалните спецификации на жилището.

Как да определите вида на уреда на дърва

Сигурно ви се струва доста добра идея да инсталирате система за централно отопление. Моделите камини с водна риза ще ви гарантират топлина и уют независимо от това колко стаи има в къщата. Но предвид по-високата инвестиция за изграждането на такъв тип инсталация то е добре да имате предвид, че не само се изискват повече средства, но и време за да бъде обособен професионален способ за отопляване.

Доста по-ефективно и лесно за изпълнение е използването на суха камина, която е автономен източник на топлина, независещ от допълнителни приспособления. Инвестицията е значително по-приемлива, а що се отнася до мощността то сухите модели по нищо не отстъпват на тези с водна риза.

Когато се избира уред на дърва е препоръчително да се обърне специално внимание на:

- Местоположение на уреда т.е. къде би било най-добре да се инсталира за да работи ефективно и рентабилно;

- Квадратура на имота, който ще се отоплява с камината;

- Какъв е перспективния период на експлоатация;

- Необходимост от профилактика и цена на провеждането ѝ;

- Дизайн и стил на модела;

- Начин на контролиране на температурата;

- Разход на дърва.

За имоти, които са едноетажни е много по-добре да се използват сухи камини, тъй като при тях се изключват допълнителни разходи за оборудване, а топлината, която генерират напълно достатъчна за достигане на приятна температура в жилището.

За да е още по-изгодно

Заради нарастващите темпове на инфлация очевидно всички стоки и услуги поскъпват, посочват от LawReview. Невъзможността клиента да си позволи избрания уред не бива да се превръща в причина за избор на компромисен вариант.

За да улеснят клиентите водещи търговци на специализирани уреди от утвърдени производители предоставят:

- Възможност за покупка на изплащане;

- Безплатна консултация след извършен оглед на имота;

- Периодична профилактика на уредите на символична цена;

- Гъвкави и изгодни условия за въвеждане в експлоатация на отоплителното съоръжение.

Идеалната перспектива за всеки имот са сухите камини на дърва предвид приемливата им цена, лесната им инсталация и поддръжка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама