Сложете това в дома си и ще се радвате на голям късмет и хармония


Сложете това в дома си и ще се радвате на голям късмет и хармония
Снимка: iStock

Домът е мястото, където прекарваме най-много време и то с любимите си хора. Именно там се чувстваме най-спокойни и защитени.

За да привлечете късмет, щастие и хармония в дома си, единственото, което трябва да направите, е да поставите няколко дафинови листа.

Интересен факт е, че в миналото е било обичайно да се изгарят дафинови листа в къщите, за да се пречисти въздухът и да се преобразуват негативните енергии. Димът от листата му при вдишване е помагал за облекчаване на главоболие, почистване на дихателните пътища, успокояване и отпускане на тялото и ума.

Заедно с торбички морска сол във всеки ъгъл на стаята са слагали и дафинови листа, като морската сол абсорбирала негативната енергия, а дафиновите листа я преобразували и предпазвали. След 7 дни отстранявали дафиновите листа и ги изгаряли, като отваряли прозорците, за да може негативната енергия да бъде прогонена заедно с дима.

Също така са си правили венец от дафинови листа, за да привлекат изобилието в дома си. Използвали са го за всякакви ритуали за освобождаване, като са писали върху дафиновия лист и след това са го изгаряли, заравяли пепелта в Земята или са я изхвърляли под течаща вода или водоем.

Слагали са дафинови листа под възглавницата си, за да им помогне да вземат важни решения, подпомагайки интуицията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Дом


Реклама

Не можеш да имаш всичко. Къде ще го сложиш?

Ан Ландърс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама