Съставката от кухненския шкаф, с която хитрите домакини заместват всички препарати


Съставката от кухненския шкаф, с която хитрите домакини заместват всички препарати
Снимка: iStock

Находчивите домакини разчитат на една съставка от кухненския шкаф за почистване на дома си. В случая не става въпрос за познатата на всички сода, а за друга хранителна съставка. Благодарение на нея те заместват употребата на куп препарати.

Против лоша миризма

С течение на времето контейнерите за храна започват да излъчват неприятна миризма. За да я премахнете, използвайте горчица на прах. Просто поръсете съдовете с нея и след няколко минути ги измийте. Горчицата е отличен абсорбент. Тя абсорбира неприятната миризма в стаята, килера, кухнята.

За пране и избелване на дрехите

Домакините използват горчица на прах, за да се справят с мазните петна по дрехите. В случая те се накисват преди пране в разтвор от вода и супена лъжица горчица. Този метод се използва и за възстановяване цвета на белите дрехи.

За миене на пода

Подът ще заблести от чистота, ако изсипете чаена лъжичка горчица на прах във водата, с която ще го измиете. Добавете чаена лъжичка сол. Но тук основното нещо е да не прекалявате, в противен случай ще останат петна по пода.

За миене на чинии

Горчицата на прах почиства идеално мазнините и може да се използва за миене на чиниите. Освен това тя се справя и с мазния слой, който остава по повърхността на мивката.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама