Тайната на водопроводчиците - ето как пералнята ви да издържи поне 10 години


Тайната на водопроводчиците - ето как пералнята ви да издържи поне 10 години
Снимка: iStock/Guliver

Всяка домакиня знае, че когато пералнята започне да издава странни звуци, това е сигурен знак, че скоро ще трябва да закупи нов уред. Ако искате пералнята да ви служи възможно най-дълго, добре е да знаете някои от тайните на водопроводчиците.

1. Правилно свързване на пералнята към водопровода

Водопроводчиците препоръчват свързването на машината към водопровода да става чрез отделен клапан, който може да бъде затворен по всяко време. Монтажът на дренажния маркуч е необходимо да се извършва стриктно в съответствие с инструкциите - височината му трябва да съответства на указанията на производителя и не трябва да се усуква или увива.

2. Премахване на предметите, които са върху пералнята

По време на пране не трябва да се поставят предмети върху пералнята.

6 ГРЕШКИ, КОИТО УВРЕЖДАТ ПЕРАЛНЯТА И ПРАНЕТО

3. Премахване на транспортните винтове

Честа причина за повреда на пералнята са транспортните винтове. Намират се отзад и са необходими само за транспортиране на уреда. След като той бъде поставен на постоянното си място, транспортните винтове трябва да бъдат отстранени.

4. Използване на качествен прах за пране

И накрая, уверете се, че препаратът за пране, който използвате, е с високо качество. Не превишавайте препоръчителното количество и не пренебрегвайте употребата на продукти, които са предназначени за защита от котлен камък.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама