Умен тиган за кулинарни невежи


Умен тиган за кулинарни невежи

По света има два типа хора - едните могат да готвят, а другите притежават удивителната способност да превръщат всяко ястие на тиган в загоряла и негодна за консумация маса. За спадащите към втория тип решение предлагат находчиви американски дизайнери, проектирали умен и устойчив на кулинарни невежи тиган, който улеснява готвенето, съобщава сайтът Диджитъл трендс.

Външно интелигентният домакински съд Pantelligent по нищо не се различава от обикновен тиган, но вътрешно разполага с няколко хитринки, които могат да превърнат дори готвач-новобранец в умел кулинар.

Умният тиган с диаметър 30 сантиметра и незалепващо покритие разполага с вградени сензори, които постоянно следят температурата. Получената информация се предава безжично чрез вграден в дръжката блутут към съответстващото приложение за смартфон, което "поема" готварските функции.

Освен че съдържа множество рецепти, апликацията инструктира готвещия за всички действия в кулинарния процес - от наливането на олио през добавянето на различни продукти, регулирането на топлината и времето за обръщането на печивото до момента на пълната му готовност.

Дизайнерът на умния тиган Умберто Еванс и колегите от екипа му понастоящем набират средства за масовото производство на Pantelligent чрез сайта Кикстартър. Желаещите да се сдобият с умния тиган могат да го получат срещу 199 долара.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама