Вана с душ – няколко начина за умело съчетаване на стил с удоволствие!


Вана с душ – няколко начина за умело съчетаване на стил с удоволствие!
Снимка: bania24.com

Случва се привържениците на енергизиращите сутрини под душа и любителите на релаксиращи, вечерни бани да живеят под един и същ покрив. Често едни и същи хора харесват нещо различно сутрин и нещо различно вечер. Как да съчетаем и двете нужди? Решението може да бъде вана с душ. Показваме няколко начина как умело да ги комбинирате, получавайки страхотна комбинация от приятно и полезно.

Ако нямаме две бани или достатъчно голямо пространство за инсталиране както на душ, така и на вана в банята - изправени сме пред дилема: кое от двете да изберем?

И ваната, и душа имат своите предимства и недостатъци.

Вана - дава възможност за блажено отпускане, забравяне за грижите, използване на соли за вана и ароматерапия. За децата е много по-удобно да се къпят във вана, защото обичат докосването на водата и обичат да плискат и  играят с играчки за банята.

От друга страна - когато използваме вана, използваме много повече вода и енергия. Така че това е по-малко екологично решение. Прекаляването с дълги, горещи вани също не е от полза по здравословни причини. Ваната изисква и по-голяма площ „на пода“.

От друга страна, интелигентните идеи за баня позволяват решения от типа 2 в 1. Те ще направят възможно поставянето както на вана, така и на душ дори в малка баня. Нека ги разгледаме:

1. Стъклен, почти невидим параван

Това е решение, което съчетава нуждите от бърз сутрешен душ и релаксираща вана. Не заема допълнително място. Стъкленото стъкло, монтирано „твърдо“ (или наклонено за почистване на ръба на ваната и стъклото), ясно разделя умивалника и пространството за къпане. Това не нарушава спретнатите пропорции на банята и нейното функционално оформление.

Вана със стъклен параван изглежда страхотно на фона на лека керамика - особено заобиколена от бели плочки за баня, които придават простор и лекота на интериора. Тук добре седят както гладки, така и структурирани плочки с различна степен на гланц. Добавянето на светло дърво (например под формата на шкаф под мивката), както и малко бежово в тоалетната, правят интериора още по-приятен за окото.

2. Ясно маркирано място за ваната

Ако изберем силен стил на подреждане, можем умишлено да подчертаем рамката  на ваната. Подобен подход прави нейната естетическа функция доминираща и перфектно хармонизира с други елементи на декора - огледални рамки, цвят на обкова, саксии с цветя и контрастни стени. Бялото и черното са любимите цветове на минималистите и феновете на индустриалния стил.

3. Комбинация от вана с душ - перфектно решение за малка баня

В малките бани възможността за комбиниране на функциите на вана и душ е благодат. Вече не трябва да избирате: душ или вана? Може да имате и двете. Ако използваме пространството стегнато и пропорционално, то ще бъде удобно, чисто и приятно за окото всеки ден. Прозрачните, елегантни стъклени паравани и тук изглеждат най-добре като преграда. Можете също да използвате плъзгащи се паравани, изработени от стъкло или по-малко стилни,но по-евтини като вариант - изработени от висококачествена пластмаса.

4. Самостоятелна вана + душ

В стаите за къпане и големите бани не е необходимо да инсталирате отделна душ кабина и вана, за да се насладите на всички водни удоволствия. Можете умишлено да запазите голямо количество свободно пространство, без да жертвате никакви полезни функции. Това ще улесни монтирането на панела за душ на стената и поставянето на свободно стояща вана под него. Спестеното по този начин свободно пространство може да се използва по желание чрез поставяне на любимия ви стол за четене, живи растения, маси със свещи) или гардероби, пералня и сушилня или всичко, което пожелаете.

Когато обичаме да си вземаме бърз душ сутрин и топла вана с пяна вечер, вече нищо не пречи да се наслаждавате и на двете удоволствия всеки ден с нашите практчни решения.

Източник: bania24.com

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама