Винаги слагайте супена лъжица захар в дупка за засаждане… Поради тази причина!


Винаги слагайте супена лъжица захар в дупка за засаждане… Поради тази причина!
Снимка: iStock

Една супена лъжица захар е доста обичайно нещо в кухнята или масата за хранене, но какво ще стане, ако ви кажем, че разполагането ѝ под ръка в градината може да бъде полезно за вашите зелени приятели?

Какво се случва, когато добавите захар в дупката за засаждане?

Добавянето на захар в дупката за засаждане засилва растежа на микробите, което е от полза за растенията в дългосрочен план. Умереността обаче е ключът, тъй като излишъкът може да застраши здравето както на хранителната среда, така и на растението.

Вижте още: Почвена смес или пръст: Каква е разликата и как да изберете

Захарта повишава микробната активност в почвата

Важно е растежната среда да е богата на почвени микроби, преди да използвате захар, тъй като тези микробни хранителни трансформации са ключови двигатели на растежа на растенията.

Според проучване, изменението на почвата със захар може да насърчи микробната биомаса, културните бактерии и въглеродната минерализация.

Вижте още: Какво да правим с лалетата, след като прецъфтят?

Това, което прави, е, че засилва микробната активност в средата за отглеждане, което може да бъде от полза за развитието на корени, стъбла, листа, като същевременно повишава енергийния поток.

Просто добавете 1 до 2 супени лъжици захар в дупката по време на засаждането, за да помогнете да има полза в дългосрочен план.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама