Заровете банан и яйце в градината си и вижте какво ще се случи


Заровете банан и яйце в градината си и вижте какво ще се случи
Снимка: iStock

Неслучайно опитните градинари заравят банани и яйца в градината си.

Защо трябва да заровите банан и яйце в градината си?

Този трик ще гарантира не само правилно развитие на културите в градината, но и обилно плододаване.

Яйцата са източник на ценни минерали, но калцият е с най-високо съдържание в тях. От своя страна, бананите осигуряват значително количество калий.

Калцият е от съществено значение за правилния растеж на растенията, тъй като укрепва клетъчните стени и ги прави по-устойчиви на неблагоприятни условия на околната среда. Калият осигурява правилния и буен растеж на растенията.

Заравянето на яйце и банан в лехите ще позволи на корените на растенията да усвоят и двата елемента и по този начин ще растат здрави и ще плододават обилно.

Как да заровим яйце и банан в градината?

Най-добре е да заровите яйца и банани преди да засадите растенията в градината си, защото по-късно можете да повредите нежните корени на насажденията. И двата продукта не трябва да се заравят на по-малко от 25 см дълбочина.

В противен случай не само ще се появи неприятна миризма от разлагането им, но и могат да се появят много нежелани натрапници в градината ви.

Подхранването по този метод е подходящо най-вече за доматите.

За съжаление яйцата и бананите е най-добре да не се използват за подхранване на култури, които изискват кисела почва, тъй като наличието на тези храни в почвата ги прави по-алкални.

Тор от банани и яйца

В голяма кофа сложете корите от няколко банана и черупките от няколко яйца. Залейте с вода (за предпочитане дъждовна) и оставете сместа да престои поне един ден. След това може да я използвате за поливане веднъж месечно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Където и да отиваш, отивай с цялото си сърце.

Конфуций

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама