Защо да заложим на модули за кухненското обзавеждане, разказват специалистите от Лени Стил


Защо да заложим на модули за кухненското обзавеждане, разказват специалистите от Лени Стил
Снимка: iStock/Guliver

Дойде ли време да изберем ново кухненско обзавеждане, започваме да се чудим и маем какви мебели да купим. Поставяме началото на интериорната мисия, правейки обстойно проучване на пазара, а след това задълбаваме в материята, сравнявайки цените и разучавайки магазините.

Сред най-често купуваните продукти в случая са известните на всички ни модулни кухни, които имат редица предимства, като сред тях са интересните конфигурации и тяхната висока практичност. В тази статия ще обърнем специално внимание на точно този вид кухненско обзавеждане, което не случайно е станало толкова прочуто.

Какви възможности предлага модулните кухни

Освен с изобилието от технически и функционални възможности, модулните кухни се свързват още и с редица други предимства, като например по-ниските им цени в сравнение с тези на поръчковите модели, отличното им качество и изобилието от цветови комбинации. Всички тези категорични преимущества са изградили безпрецедентната слава на обзавеждането с модули, чиято популярност е световна.

Преди да инвестираме в модулна кухня, разбира се, нужно е да се запознаем отблизо с реалните възможности, които тя притежава. Те са следните:

  • Подходящи са за малки и големи помещения. Ако заложим на модулна кухня, наместо на готови комплекти, ще можем да оползотворим по практичен начин всеки сантиметър от стаята, така че да не оставяме нито твърде много празно място, нито пък да претрупваме излишно кулинарната зона. Подборът на компоненти става изцяло по наше усмотрение, което ни дава свободата на експериментираме на воля в интериорен план;
  • Не се налага да изготвяме предварителен дизайнерски проект – той вече е създаден. Предвид натовареното ежедневие и липсата на излишни средства в много от случаите, готовите интериорни решения са едно добро начало и още по-добър финал. Именно затова си струва да изберем модулните кухни – те не само ще поставят точката на всички наши мебелни дилеми, но и ще отговорят на изискванията ни за качество и визия;
  • Готово модулно решение, над което да надграждате. Често пъти ни липсва основната идея, но с комплекта от модули не само ще я имаме, а и ще разполагаме с възможността да надграждаме над нея, следвайки собствените си вкусови предпочитания и функционални потребности. Дори и да сме харесали даден проект, имаме шанса да го допълним, да го направим още по-красив и практичен;
  • Добро съотношение между качество и цени. Ако го търсите във всяка една мебел във вашия дом, с модулните кухни ще успеете да го откриете. Това е още един плюс тяхна полза и още една причина за вас да заложите изключително на тях. Друг е въпросът, че вие сте онези, които решават как да бъдат разположени горните и долните шкафове, в какви цветове да са и какво друго да бъде вложено по време на тяхната изработка.

Вече стана ясно какви са водещите предимства на модулите за кухненско обзавеждане. Друго важно нещо за вас като потребители е да откриете надежден магазин, където ще намерите голямо разнообразие от предложения, добри условия за пазаруване и конкурентни цени, съветват от Gostivar.

Как да изберем подходящ модел

Разбира се, дори и да сме запознати до най-малката подробност с предимствата на модулните кухни, винаги остават доста въпроси, на които предстои да отговорим при покупка. Най-честите са свързани с критериите за избор, които биха изглеждали по следния начин:

  1. Площта, която предстои да обзаведем – нужно е да вземем предварително размерите на стаята, за да знаем какво да предоставим като параметри на консултантите;
  2. Изисквания към визията – много важен фактор, от който тръгваме изначално. Тук визираме стила и цветовете на мебелите;
  3. Материали за изработка – те трябва да са устойчиви и да гарантират търсената здравина за отделните модули;
  4. Функционалност – какъв е смисълът да инвестираме в ново обзавеждане за кухнята, ако тя няма да ни носи практически ползи? Когато я избираме, трябва да обърнем внимание и на това.

За да останем доволни от бъдещата си модулна кухня, е необходимо тя да ни е и „по джоба“. Лени Стил предлагат изгодни решения, които са качествени и модерни – не ги изпускайте и се възползвайте!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Дом


Реклама

Преминала съм през всичко разновидности на ада. Но никога не позволих това да ме сломи. Никога!

Тина Търнър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама